Voorsteltopic Nederlandstalige postcrossers - Vragen, antwoorden, adviezen, tips enz

Bedankt, dan zou het nu goed moeten staan

1 Like

Ja, helemaal goed. :smile:

1 Like

Oeps… ik heb intussen een stuk taart achter mijn naam.
Geen idee hoe ik daar vanaf kan komen, want ik wil helemaal geen taart achter mijn naam… :slight_smile:
Kan iemand mij even helpen?
Alvast bedankt!

1 Like

Ik kan je daar helaas niet mee helpen maar ik vind het wel erg grappig staan! :laughing:

Ik heb nu voor de eerste keer een loterij georganiseerd. Ik kan de postbot blijkbaar een nummer laten trekken maar ik kom er totaal niet uit hoe ik dat moet doen. Kan iemand mij dit uitleggen?

Ik was ook even aan het knooien met die vlag, dat lukte wel, maar ik kreeg die taart er gratis bij.
Die zie ik liever op een schoteltje voor mijn neus.
Daarna heb ik de vlag verwijderd, maar dat hielp niet, taart bleef staan.

@AnnekevanDorp Gefeliciteerd met je Forum Anniversary! Zie ook dit topic:

De taart gaat dus vanzelf weer weg.

2 Likes

hahaha, dat is grappig, had ik helemaal niet in de gaten…
bedankt!

3 Likes

Hallo! :wave: Even voorstellen! Mijn naam is Carla, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn partner en twee katten in het mooie Amersfoort. Ik ben al geruime tijd Postcrosser, inmiddels al ruim 12.5 jaar lid. Wellicht dat sommigen mij daarom nog wel kennen van het oude forum (al was ik daar ook niet superactief). Nu de dagen weer korter en kouder worden merk ik dat ik weer wat actiever wordt met kaartjes schrijven :smiley: en ik schrijf daarom ook graag op het forum mee. Leuk om jullie te leren kennen!

4 Likes

welkom 4 (3)

Op het forum @Vandaag. :smiley:

1 Like

Hallo, ik ben Corine en ik woon in een dorp in de provincie Groningen in Nederland. Ik woon heel landelijk en rustig en ik vind het geweldig! Bedum heeft de scheefste toren van Europa, hij staat zelfs schever dan Pisa, maar dat is nooit als zodanig erkend!

Ik speel en zing, voornamelijk folk (Keltische folk, Engelse folk) en speel percussie-instrumenten. Ik en mijn wederhelft maken ook Jig Dolls (in de VS bekend als Limberjacks) en leren mensen hoe ze deze als percussie-instrument kunnen gebruiken. We reizen door Europa van festival naar festival.

Ik ben een echte folkie, maar als tiener in de jaren '70 waren disco en pop ook favoriet.

Ik ben met pensioen en drukker dan ooit!

Ik brei, haak, naai, schrijf, maak foto’s, teken, schilder, borduur en ik maak graag wandelingen in het bos en rijd graag door het platteland.

Ik heb in Zuid-Afrika, Brunei en Maleisië gewoond met mijn ouders voor het werk van mijn vader. Ik heb zelfs enige tijd op zee doorgebracht toen hij eerste stuurman was en het bedrijf familie aan boord liet voor verschillende reizen.

Ik heb met mijn man ook een jaar of twee in Wales gewoond, maar ben in 2005 teruggekeerd naar Nederland.

Ik heb twee katten, Tiseye en Squeaky genaamd, en het zijn mijn lieve knuffelbeestjes! Het zijn twee schildpadpoezen.

Ik ben lid geworden omdat ik graag van mensen over de hele wereld hoor, en graag hoor hoe mensen hun leven leiden!

6 Likes

welkom 3 (3)

op het forum @CorineN :smiley:

1 Like

Hi allemaal!
Ik ben nieuw hier. Vanmorgen de eerste 5 kaartjes op de bus gedaan, en direct doorgelopen naar het Stadsmuseum om nieuwe te halen! Ik ben altijd al een echt analoge meid geweest. Mijn moeder scrapbookte en ik deed daar graag aan mee. Daarna in mijn eigen (junk)journals gewerkt.
Ik ben een van origine Groningse twintiger die voor de liefde en studie in het midden van het land is komen wonen. Ik ben boswachter en veel buiten te vinden. Ik hou van alle hobby’s met garens en stof en ben gek op mijn 2 katten.
Ik ben nog een beetje de kluts kwijt op het forum, het leest niet zo makkelijk als andere fora/Reddit dus het is nog even zoeken.

Na nog wat meer rondlezen zie ik net dat veel mensen UNESCO kaarten sparen. Ik woon in het prachtige Kampen en kom daarom ook regelmatig op Schokland. Ook zijn Schoklandkaarten hier makkelijk bij de boekhandel te verkrijgen. Dus als iemand die kaarten nog zoekt, laat het me weten :slight_smile:
Liefs Mirthe

4 Likes

welkom (2)

@Tilliata :smiley:

2 Likes

Hi, Okay, Thank you. Never used the forum before, but that’s clear I guess😂.
I will wait for the message to use Dutch for my question.

1 Like

welkom 4 (3)

@VivianVitruvian :smiley:

Hier kun jij in het Nederlands schrijven m.b.t jouw vraag over een meeting op World Postcard Day in 2024.
Ik denk dat jij deze dag bedoelt. :wink:

Dit is de kalender voor Nederland.

Nederland - Meet Up kalender 2024

Dit zijn de guidelines m.b.t. het organiseren van een meet-up.

Hier vind je meer informatie m.b.t het organiseren.

About-the-postcrossing-meetups

Reacties en tips van leden die vaker een meet-up organiseren, zijn welkom @Arbor, @Frankie, @Gait, @LiveLaughLoveLeafs , @mar127, @piavano, @rowena2403 en iedereen die ervaring heeft met het organiseren van een meet- up in Nederland. :netherlands: :smiley:

1 Like

Stel gerust je vraag :kissing_heart:

1 Like

Hallo allemaal, mijn naam is Vivian en ik ben niet nieuw bij postcrossing, maar wel op dit forum. Ik snap nog niet helemaal hoe dit werkt, dus ik hoop dat postcrossers deze vraag kunnen lezen: Is er interesse voor een meet-up in Maastricht in oktober 2024 voor de World Postcrossing Day?
Zo ja, wat zou je dan willen doen in Maastricht (naast kaarten schrijven en andere postcrossers ontmoeten natuurlijk☺).
Ik zou het leuk vinden als er reacties komen van mensen uit de buurt, of zij die willen reizen hiervoor. Ik heb zo iets nog nooit georganiseerd, dus ben een beetje lief alsjeblieft☺
groetjes,
Vivian

1 Like

Hey, ik ben nog niet zo heel vaak naar een meetup geweest (een 3-tal keren maar) en 2 daarvan waren in België.
Vooraleer je begint met het organiseren, is het belangrijk dat je een locatie hebt (cafeetje of een zaaltje waar je samen kunt zitten) en dat je weet hoeveel personen er kunnen deelnemen. Eenmaal je dat hebt, sta je al een hele stap dichter bij je doel.
Je zal merken dat de lijst met aanmeldingen snel volloopt als het bekend wordt gemaakt in het topic met meetups. Ken je iemand die creatief is en een kaartje kan ontwerpen? Dat is dan ook mooi meegenomen. Als je op voorhand vraagt hoeveel kaartjes iedereen wenst, dan kun je er voldoende laten drukken en de deelnemers een bijdrage laten betalen.
Dit zijn zo’n beetje de meest voor de hand liggende dingen waar ik nu aan denk. Ongetwijfeld zijn er wel wat experts die je veel meer tips en zo kunnen geven. Ik wens je alvast heel veel plezier, want daar draait het uiteindelijk toch om!

3 posts were merged into an existing topic: BABBELHOEK - “Off - topic”