Lietuva/Lithuania 🇱🇹

Atkurkime Lietuvišką skiltį naujame forume! :slight_smile:

5 Likes

******Naujienos! ******

Nuo 2020 10 27 Lietuvos Paštas visą korespondenciją (įskaitant ir atvirlaiškius) žymi lipdukais dėl greitesnio rūšiavimo ir pan. Tai reiškia, jog turime palikti vietos ant atviruko kur klijuoti lipduką, nes kitu atveju jis bus užklijuotas ant teksto, kitų lipdukų ar pan. Lipduko dydis 5 cm x 2,5 cm.

Šaltinis:

https://post.lt/lt/apie-mus/naujienos/visos-pasto-siuntos-zymimos-lipdukais

2 Likes

Hi @_osvalda, the Polish section was not at the beginning at the forum. If you are able to show activity of Lithuanian speaker, they will open it. Our section was open after a few days, one we got active. :blush:

Sveiki. Ačiū už naujieną. Deja, nemaloniai nustebau… Nes kaip tik įmečiau daug atvirlaiškių, net nežinodama, kad nuo šiol bus klijuojami lipdukai… Tik įdomu, ar ant atvirlaiškių tokie lipdukai bus klijuojami? Pati prieš kelias dienas gavau atvirlaiškį iš vienos lietuvės, bet užklijuoto lipduko nėra. Tai nesuprantu, ar pašte lipdukus klijuos tik ant atvirlaiškių siunčiamų į užsienį?

Ant atvirlaiškių tikrai klijuoja. Mačiau jau ne vieną gyvą pavyzdį. Naujas procesas, kol kas yra nemažai nesusipratimų dėl šių lipdukų kol viskas įsibėgės. Nežinau kaip dêl vietinių, gal dar neklijuoja. Čia forume kažkur netgi yra tema spie tai sukurta berods postcrosserio iš Vokietijos. Pas juos paštas dar užklijuoja vieną lipduką, manydami, jog čia registruoti atvirukai ir tada nemeta į dėžutę. Aš asmeniškai pradêjau palikinêt vietos daugmaž 5*2.5cm, viliuosi, jig ten ir klijuos :slightly_smiling_face: bet tikiu, su laiku viskas bus ok :slightly_smiling_face:

Ačiū už pasidalinimą… perskaitėm naujieną, tai atrodo, kad tas lipdukų klijavimas nelabai logiškas… :neutral_face:

@_osvalda, ar galėtumėt pasidalinti, kaip atrodo Jūsų atvirlaiškis, kai paliekate jame vietos lipdukui?

Esu išsikirpusi iš storesniio popieriaus tokį stačiakampį ir kaskart jį tiesiog apvedu tušinuku ant atviruko.

4 Likes

Ačiū už pasidalinimą :blush:

1 Like

Labai patogu! Tikiuosi pasto darbuotojai atkreips demesi i tai :slight_smile:

Sveiki ! :slight_smile: ilga diskusija dėl Lietuvos pašto naudojamų siuntos lipdukų vyko FB grupėje “Postcossing Lietuva”. Net sulaukėme Lietuvos pašto atstovės pasisakymo.

1 Like

Sveiki, po truputį leidžiu seriją “Lietuvos valdovai”. Šiuo metu yra išleista 30 atvirukų ir 7 kitokie. Galbūt ką nors sudomins. AŽ.

4 Likes

Sveiki, neseniai užsiimu postcrossingu. Ir laukiu kol viena atvirtutė pasieks USA, ar dar turėt vilties, ar jau nebe, nes keliauja 71 dieną… :frowning:

1 Like

Visko būna, užregistruoja ir dar senesnius :slightly_smiling_face: šiuo metu dėl pandemijos, viskas vyksta lėčiau. Turėjau ir aš vieną į USA, kuris jau keliavo 62 d, bet prieš kelias dienas užregistravo :slightly_smiling_face: vilties tikrai yra. Beje, siūlau prisijungti prie Facebook grupės - Postcrossing Lietuva, ten daug veiksmo, aktyvių narių, diskusijų ir pan :slightly_smiling_face:

1 Like

Ačiū, prisijungiau :relaxed:

1 Like

Is someone willing to open a countdown here like this one in the old forum?
https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=29223

Hello is Labas in lithuanian.

On the top left corner it says:
Author of dolls - Dalia Arminienė (and her facebook page)
Photo by Rasa Bacevičienė

On the bottom:
Made in Lithuania (and contacts - phone number and internet page)

3 Likes

Nauja turistinių atvirukų parduotuvė:

Jei atvirukų nereikia, tai šiaip visokių įdomių faktų apie vaizduojamas temas galima rasti :slight_smile:

2 Likes

Labas vakaras!
Ar matėte, kad 2021 m. liepos 3 d. vyks pirmasis oficialus lietuvių postcrosser’ių susitikimas Vilniuje?! :slight_smile:

Daugiau apie renginį FB grupėje “Postcrossing Lietuva” bei renginio pakvietime: https://fb.me/e/3E39H92x2

Susitikime bendraminčius! :slight_smile:

2 Likes

Hi everyone! :wave:

Just a quick message to let you know we’ve created a new “Baltic states” geographical category, for topics about Estonia, Latvia and Lithuania, so I’ve moved this topic here.

Feel free to open more posts in this section and make it a nice place for postcrossers from these countries to come and interact with others! :slight_smile:

2 Likes