Kartpostallarım bana gelmiyor

İlk kartpostalım 14 Nisan’ da vardı. Şu ana kadar 3 tane de direct swap yaptım ama bana hala kartpostal gelmedi. Evime yakın ptt’ye sorduğumda da şuan şubede adıma kartpostal olmadığını söylediler. Ptt’nin bize ulaşın sayfasına yazdım ama 2 gündür hiç bir hareket de yok. Kimileri posta dağıtım merkezine git dedi ama emin olamadım. Ayrıca posta kutusu da kiralamayı düşünüyorum ama hangi ptt de olur ondan da emin değilim. Cidden ne yapmalıyım hiç bir fikrim yok.

3 Likes

5-6 tane olunca getiriyorlar sanırım.Teker teker gelmiyor

Ben de alamadım uzun süredir yaklaşık 2 ay oluyor ve 30a yakın direct swap gönderdim, 20 civarı da resmi kart gönderdim. Bütün kartlarım ulaştı nerdeyse bana gelen yok.
Yasaklarda küçük şubeleri kapatıp sadece merkez şubelerden hizmet verdikleri için ciddi bir yoğunluk yaşandı bu yüzden ulaşmadı diye düşünüyorum henüz.
Posta kutusunu benim bulunduğum şehirde sadece merkez şubelerden kiralayabiliyoruz ben de 2 yıldır o şekilde kullanıyorum. Biraz daha beklemek gerekecek galiba, postane zaten toplu olarak teslim ediyor.
Başka yapılabilecek şey var mıdır ben de merak ediyorum…

Bana en son nisan sonunda kartlar geldi.

1 Like

Posta kutusu için ne kadar ödüyorsunuz?

Yıllık 20-25tl arası ödeme alıyorlar, çok uygun ve daha sağlam bence.
Ama yılbaşında yenilemek gerekiyor mutlaka, yani aralıkta kiralama yapsanız bile ocak başında tekrar yenilemek ve ücret ödemek gerekecek bu da dipnot olsun düşünürseniz. Direkt gidip kendi anahtarınızla kontrol ediyorsunuz. Sıra beklemek vs de gerekmiyor. :blush:

1 Like

Her ay mı ücret ödeniyor yoksa sene başı mı?
Bence Posta Kutusu Kiralama ile ilgili bir başlık açabiliriz.Bilgi almak isteyenler için daha kolay olur.

1 Like

Yıllık ücret olarak 20-25tl arası bir ücret, her yılbaşı yenileniyor. Aylık değil bir yıl için bu ücret tek seferde ödeniyor. Şimdi kiralarsanız ocak başında tekrar yeniliyorsunuz şubeden. Yani örnek veriyorum bu ay kiraladınız seneye bu ay yenileme olmuyor her türlü ocakta yenilemek gerekiyor. Elbette başlık daha iyi olacaktır, burada denk geldiği için detaylı bilgi vermek istedim. :blush:

1 Like

Ben açtım,yorumunuzu oraya da ekledim.

1 Like

Elinize sağlık :tulip::blush:

1 Like

Cevabınız için teşekkürler. Sanırım biraz daha beklesem iyi olacak.

2 Likes

Sanırım çok insan son 1 aydır aynı sorunu yaşıyor.
Teslimatlarda bir sıkıntı var sanırım ve ben covid yüzünden olduğunu düşünüyorum. Ama seninki baya çok olmuş. ilk kartın 14 Nisan’da gitmiş. En geç 15 Mayıs’a kadar alabilmen gerekirdi.
Ama şöyle bir detay var ben birkaç gün önce farkettim. Bazı ülkelerde covid nedeniyle bazı ülkelere kart gönderimi kısıtlanmış. Türkiye’ye kısıtlanan bir ülkeye denk geldiyse sana gönderen kişi bu yüzden de olabilir. @Muyya

1 Like

Ama o zaman en başta o kişiye Türkiye adresi gelmemesi lazım değil mi?

Evet, bu mantıklı. Bilemiyorum.

Onun postal monitor diye Bi bölüm var. Kısıtlamaları görebiliyoruz. Ama ülke içinde yaptığım exchabgeler de var. Onlar da 28 Nisan da vardı ama hala gelen yok. Bir hafta daha bekleyip gelişme olmazsa posta dağıtım merkezine gideceğim. Eğer bir eşy olursa güncelleme olarak yazarım. Cevabın için teşekkürler.

1 Like

Kartlarınız adresinize ulaşmıyorsa bunun sebebi ilçenizdeki dağıtım merkezinizdeki çalışanların kartpostalları teslim etmeyi sürekli geciktirmesidir. Kartpostallar takipsiz gönderi oldukları için çalışanlar tarafından çok da ciddiye alınmıyorlar bu nedenle dağıtım merkezinden dışarı çıkmaları gecikiyor. PTT’nin destek kısmındaki şikayet veya soru bölümlerini kullanarak rahatsızlığınızı dile getirirseniz az da olsa harekete geçiyorlar. Bundan iki ay önce adresime kart gelmiyordu daha sonra toplu olarak gelmeye başladı şimdi tek tek bile olsa geliyor.

Kısıtlama dönemiyle bir alakası olduğunu sanmıyorum tamamen ilçenizin bağlı olduğu dağıtım merkezi çalışanlarının tutumundan kaynaklanıyor bu gecikmeler. Dağıtım merkezi sorununu çözmeden yine aynı ilçeden posta kutusu kiralarsanız yine aynı sorunu yaşayabilirsiniz tabi adres ptt şubesi olacağı için belki biraz yardımcı olabilir. Eğer şansınız varsa başka bir ilçedeki adresi Postcrossing için kullanabilirsiniz ben bir ara öyle yapmıştım.

2 Likes

Maalesef şehirde kullanabileceğim başka bir adres yok. Az önce cuma günü yazdığım şikayetin iletildiği bilgisi geldi. Peki merkeze gitsem kendim alabilir miyim? Cevabınız için de teşekkürler.

Alabiliyorsun diye bilmiyorum ama daha önce yapmadım

@Muyya Ben daha önce gidip almıştım uzun bir süre gelmemişti gidip mahalle ismini söyledim ve verdiler.

güncelleme
Bugün sabah gidip aldım. Karınca yuvası gibi çok karmaşıktı içerisi. Şimdilik bir tane gelmiş. Ama cidden kimsenin kimseden haberi yok içeride. Herkes sizi birine yönlendiriyor. Eğer birkaç hafta içinde başka kartım gelmezse tekrar gideceğim.

3 Likes