Ελληνικά - Greek 🇬🇷

Δεν ξερω αν ειμαστε αρκετοι αλλα τουλαχιστον ας εχουμε ενα topic που να μπορουμε να πουμε 2 πραγματα δικα μας (για τα γραμματοσημα, τα ταχυδρομεια, τις καρτες και οχι μονο)

Για οσους πονεσαν τα ματακια σας χωρις τονους ζητω συγγνωμη (δεν μπορεσα ποτε να ενταξω τον τονο στην ηλεκτρονικη μου γραφη!)

Οποιος θελει ας γραψει ενα μικρο intro να εχουμε μια εικονα με ποιους μιλαμε!

Ειμαι η Μαρια, ζω στη Μυτιληνη τα τελευταια 5 χρονια και ειμαι στο postcrossing απο το 2011 αν θυμαμαι καλα. Πολλα χρονια οριακα ενεργη, τα τελευταια (και ειδικα αυτη τη δυσκολη φαση) πολυ περισσοτερο.

@agapara @nikos8109 ειστε οι μονοι με τους οποιους ετυχε να μιλησω οποτε σας tagαρω, να γνωριζετε την υπαρξη του

Από που αγοράζουμε κάρτες

3 Likes

Γειααααα!!! Ομγ τέλεια!!!
Γεια σε όλους καλοί μου άνθρωποι!!!
Είμαι η Αγγελική και γράφτηκα πέρσι στο Postcrossing (χάρη στον καταπληκτικό μου δάσκαλο αγγλικών στο φροντηστήριο που κατάφερε να με κάνει μανιακή με τα αγγλικά, τις κάρτες και τα επιτραπέζια). Από την στιγμή που ιδρύθηκε το καινούριο φόρουμ δεν μπορώ να σταματήσω να συμμετέχω στα πάντα κι ας δίνω πανελλήνιες φέτος!:grin::sweat_smile:
Τί ωραία που μπορώ να μιλήσω λίγο και με ανθρώπους από την ίδια χώρα για τις κάρτες (που λατρεύω)

1 Like

Καλως ηρθες Αγγελικη! Ηταν φανταστικη η σκεψη του δασκαλου σου, μακαρι να το εκαναν κι αλλοι! Εχω κι εγω μια τρελα με τα επιτραπεζια αν και τωρα πρεπει να την συγκρατησω λογω lockdown! Κανε υπομονη κι εσυ μεχρι τις εξετασεις, ριξ’το λιγο παραπανω στις καρτες και μετα ελευθερη!

1 Like

Πολύ χαίρομαι που πήρες την πρωτοβουλία @melimar! Καιρός ήταν να οργανωθούμε κι εμείς λίγο.

Γεια σας και από μένα λοιπόν, με λένε Αγάπη και αποφάσισα να μπω στο Postcrossing πριν 4 μήνες. Γνώριζα την ύπαρξή του εδώ και κάποια χρόνια, αλλά έπρεπε να έρθει το lockdown για να το πάρω επιτέλους απόφαση. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και το διάβασμα.

Εύχομαι να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα στην Ελλάδα. Θα χαρώ πολύ να μάθω περισσότερα πράγματα για όλους σας και εύχομαι να καταφέρουμε να συναντηθούμε και δια ζώσης όταν επανέλθουμε στη φυσιολογική μας ζωή!

3 Likes

Ωωωω!!! Χαιρετίζω την όμορφη πρωτοβουλία!! Τώρα σταματάω να μιλάω σαν πολιτικός, και συστήνομαι κι εγώ.

Είμαι ο Νίκος, βρίσκομαι στο postcrossing από τον Μάϊο του 2011 και προφανώς, μου αρέσουν οι καρτποσταλ. Έχω κι άλλα χόμπυ, όπως το να παίζω online σκάκι (αυτοδίδακτος), η ανταλλαγή γραμμάτων με άλλους (αγγλικά penpalling), το διάβασμα βιβλίων, ο χορός, αν και τώρα δεν το εξασκώ, το τέννις, (αυτό είναι πολύ πρόσφατο), τα ταξίδια, η αυτόνομη κατάδυση (scuba diving), και το paintball. Δυστυχώς, ο Covid, έχει βάλει τις περισσότερες ασχολίες όλων μας, στον πάγο. @agapara , το 2019 διοργανώθηκε meetup στην Θεσσαλονίκη. Τα περάσαμε τέλεια!! Στις 29 Φεβρουαρίου του 2020, διοργανώθηκε και το μέχρι τώρα τελευταίο meetup στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε χώρα στην Λάρισσα. Κι εκεί ήταν πολύ όμορφα. Ελπίζουμε, σε νέο, μόλις επανέλθουμε σε πιο φυσιολογικές συνθήκες

3 Likes

@Phibatola,πιστεύω πρέπει κι εσύ να πεις δυο λόγια εδώ σε αυτό το ποστ

Γεια

Καλησπερα! ξερει καποιος απο εσας ποτε συνηθως βγαινουν νεες σειρες γραμματοσημων απο τα ΕΛΤΑ για το νεο ετος;

@melimar Στις 28 Ιανουαρίου κυκλοφορεί η πρώτη αναμνηστική σειρά για το 21 που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

Έχω κι εγώ μια ερώτηση προς όλους. Στη σελίδα των ΕΛΤΑ αναφέρεται η λίστα με τις χώρες στις οποίες μπορεί να στείλει η Ελλάδα (τελευταία ενημέρωση 27/8).

Το Postal Monitor του Postcrossing ωστόσο αντλεί πληροφορίες από τη σελίδα των ΕΛΤΑ στα αγγλικά στην οποία στη συγκεκριμένη λίστα παρουσιάζει διαφορές για κάποιο λόγο.
Π.χ. στη λίστα στα αγγλικά υπάρχει το Πακιστάν ενώ στα ελληνικά όχι. Μου έχει τύχει να μου στέλνουν μήνυμα για direct swaps άτομα από χώρες που δεν υπάρχουν σε καμιά απ’ τις 2 λίστες (Μαυρίκιο και Καζακστάν συγκεκριμένα) και όταν τους λέω ότι η Ελλάδα δε στέλνει στις χώρες τους μου λένε ότι λαμβάνουν κανονικά αλληλογραφία απ’ την Ελλάδα και μάλιστα μου αναφέρουν πρόσφατες ημερομηνίες.

Αναρωτιέμαι λοιπόν εύλογα:

  • Έχει στείλει κανείς αλληλογραφία τους τελευταίους μήνες σε χώρες που ΔΕΝ αναφέρονται στις παραπάνω λίστες;
  • Προτείνετε να συμβουλεύομαι καλύτερα το τοπικό υποκατάστημα ΕΛΤΑ αντί για το επίσημο σάιτ;

Οποιαδήποτε πληροφορία χρήσιμη.

  1. Με εκαψες αγρια με τη λιστα και ψαχνω ποια χωρα ειναι αντι του Πακισταν στην αλλη λιστα!
  2. Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια του ΕΛΤΑ, αν και σαν θεματικη δεν επεσα και ξερη… :rofl:
  3. Εγω εκανα μια νυξη στα ΕΛΤΑ για να ανανεωσουν τη ρημαδολιστα που εχουν απο τον Αυγουστο. Αλλα οσο απαντησαν σ’εσας, απαντησαν και σ΄’εμενα… Εχω ανταλλαξει με χωρα εκτος λιστας κατα το ημισυ (βλ. 4) και γενικα πιστευω οτι η λιστα ειναι ΤΙΓΚΑ ακυρη, και κριμα γιατι μας εχουν αποκλεισει απο πολλα μερη (οκ, η Αφρικη ετσι κι αλλιως δεν ειχε και κανενα τεραστιο community).
  4. Εχω στειλει επισης στη Γαλλικη Γουιανα, γραφοντας ομως ΓΑΛΛΙΑ. Οπως με συμβουλεψε η ιδια η παραληπτης. Και ΕΦΤΑΣΕ! Προφανως τα overseas territories γινονται process απο την mainland Γαλλια. Το δικο της βεβαια, δεν εφτασε εδω… οποτε εκει εχω ενα κενο.

Αν το τοπικο σου καταστημα οπως μου εχεις πει ειναι φιλικο προς το περιβαλλον, κανε μια ερωτηση… I’ll pass!

1 Like

Ναι η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ τρελάθηκα με το θέμα, αλλά βλέπω ότι τουλάχιστον γλιτώσαμε την κιτς αισθητική που περίμενα να έχει η συγκεκριμένη σειρά οπότε κάτι είναι κι αυτό. :joy:

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω στα ΕΛΤΑ τι παίζει με αυτές τις λίστες και θα ενημερώσω κι εδώ.

1 Like

Εγώ είχα άλλο ευτράπελο: Πήγα να στείλω ένα φάκελο για Ινδία, αλλά η ταμίας, αναρωτήθηκε φωναχτά: “Ινδία στέλνουμε;” Της απαντάω ότι “ναι στέλνετε”. Οπότε πετάγεται μια άλλη ταμίας και λέει “Ινδία; Όχι δεν στέλνουμε”. Της λέω, ότι μπήκα στο σαϊτ των ΕΛΤΑ και το είδα. Μου το γύρισε πίσω. “Οκ”, της λέω και μπαίνω στο σαϊτ απο το κινητό. Της το δείχνω και της λέω “Νούμερο 21. Ποιά χώρα γράφει; Από το δικό σας σαϊτ το βλέπω” και της το δείχνω. Κατάπιε,ξεροκατάπιε, αλλά τελικά μου την δέχτηκε… Μου δικαιολογήθηκε, ότι τους στέλνουν λίστα και ότι σε αυτην που είχε, η Ινδία δεν ήταν μέσα…

Ωραίο γραμματόσημο! Δεν το είχα ξαναδεί στα ταχυδρομεία μας

3 Likes

Αυτη τη λιστα που τους στελνουν γιατι δεν την ανεβαζουν κιολας;;; αν ξαναπαει κανεις σε “γκισε” ας ρωτησει μηπως υπαρχει λιστα… Εγω παω σπανια ταχυδρομειο, αν βρεθω θα ρωτησω ομως! Με κίνδυνο της ζωης μου… :rofl::rofl::rofl:

@nikos8109 αν δεν κανω λαθος εχει κι αλλους “αρχαιους” η σειρα

edit: λαθος, η σειρα ειναι αυτη

1 Like

@melimar Nαι το ψυλλιάστηκα ότι η σειρά είναι αυτή. Και μου άρεσε παρα πολύ σαν γραμματόσημο. Θα μου το στείλω και σε μενα

Καμιά ελπίδα. :v:t2: Έστειλα κι εγώ Ινδία τις προάλλες, το πέταξα στο γραμματοκιβώτιο, ας ελπίσουμε ότι θα φτάσει.

1 Like

Ινδια εχω παρει κ εχω στειλει (κ εχει φτασει). Δεν ξερω αν ειναι η οχι στη λιστα

1 Like

Είναι ΚΑΙ στις δύο λίστες η Ινδία (αγγλική και ελληνική)! :exploding_head:

Έιναι στην λίστα, σίγουρα, το έχω δει εγώ

Σας εχω νεακια… μαλλον αδιαφορα αλλα ενα σημαντικο βημα. Ανανεωμενη λιστα ΕΛΤΑ. Θυμαστε σε ποσες στελναμε πριν; γιατι τωρα ειναι 74… αμφιβαλλω αν αλλαξε τπτ αλλα τουλαχιστον υπηρξε μια αναθεωρηση.

λιστα 27/1
@agapara @Aggeliki_Milaraki @nikos8109 @Phibatola @anon5986605