Zarfla kartpostal göndermek

Herkese merhaba bir sorum var. Kartpostalınızı hiç zarfla gönderdiniz mi eğer gönderdiyseniz mektup ücreti mi kartpostal ücreti mi ödediniz?

1 Like

Merhaba ben kartpostal ücretiyle gönderdim. Zaten önce bir tartıyorlar. Eğer kg ağır çıkarsa ekstra ücret alıyorlar.

1 Like

@SiM_ anladım teşekkürler bana zarfa koymuşsun mektup yerine geçiyor denildi o yüzden şaşırmıştım bir defasında problem etmediler çalışanlara göre değişiyor galiba.

Evet. Mesela bazı postaneler tebrik kartı ücreti alıyormuş. Bizim burda tebrik kartı olarak kabul etmiyorlar :woman_shrugging:t2:

Doğrudur her yerde değişiyor normalde böyle olmaması gerek ama.

merhaba
gönderi ücretleriyle alakalı yazdığınız görüşünüze ilave yapmak istiyorum.
kartpostal ücret tarifesi basılı kağıt tarifesiyle yapılmalıdır. bununla alakalı ptt’nin sosyal medya hesabından konuyla alakalı bir soruya verdiği cevap vardı. bu cevabın görsel çıktı halini yanımda taşımak zorunda kalıyorum, aksi fiyatlandırma yapan ptt görevlilerine doğrusunu ispat etmek için. buna rağmen pek çoğu riayet etmiyorlar. usulune uygun bir iki ptt üzerinden gönderilerimi gönderiyorum ; fakat bu insanı yıldırıyor.
yoruma açık bir uygulama değil bu. her ptt’de aynı fiyat uygulanmalıdır.
biz kartpostal severler, koleksiyonerler düzenli olarak gönderi yapıyoruz ve bu yanlış fiyat uygulamaları ciddi manada etkiliyor insanları.
bana gelen kartpostalların üzerindeki pullardan veya mühürden ücretlerine baktığımda da bizim (türkiye’den gönderi yapanlar) ne kadar fazla ücret ödediğimizi görüyorum.
hem kartpostal temini hem de gönderi ücretini topladığımızda pahalı bir hobi yaptığımızı söyleyebiliriz.
bence, ptt görevlilerine mutlaka doğrusunu yapmaları hakkında ikazda bulunulması gerekiyor.

1 Like

merhaba görüşüşlerinize tamamen katılıyorum. Ayrıca ptt görevlilerinin bu konuda değil sadece bence bir çok konuda doğrusunu yapmaları gerekiyor uzun bir süre kartpostal ve mektup almadım ve en son şubeye gittim hayır geçen gün bıraktım size gelenleri denildi ve kontrol ettiklerinde 3 kartpostal 1 mektubum vardı dün ise bir kartpostalım gelmiş ve posta kutusuna sığmadığı için zorla sıkıştırılmış ve baya zarar görmüş. Daha bir çok problemle karşılaşıyoruz bunların en kısa sürede yoluna girmesini temenni ediyorum.

Evet kesinlikle kartpostal başı 6,50₺ çok yüksek

Bana da uzun süre kartpostal gelmeyince adres değiştirdim kartpostallar gelmeye başladı

1 Like

Bazı PTT görevlileri fiyatları bilmiyor bile ben söylemek zorunda kalıyorum.Hatta zam geldiğinde onlara yeni fiyatı ben söyledim

geçtiğimiz sene iki defa zamlandı (güncellendi!!) posta gönderileri. zamanını iyi hatırlamıyorum, bir önceki yılın son aylarında da zam yapılmış olabilir.
şayet gönderinizi zarfsız kartpostal şeklinde gönderiyorsanız bu “basılı kağıt” kategorisine girer ve ücreti 4,50 liradır. kaldı ki ; bu fiyat bile pahallıyken gönderilerden mektup ücreti almaları doğru değildir!

1 Like

4,50₺’ye gönderebildim bugün

Nasıl gönderdiniz?

Tebrik kartı olarak yollamak istediğimi söyledim.Kartpostalın arkasına bakmadılar.

Hello! I send postcards in an opened envelope since i remember myself in postcrossing :sweat_smile: Yes, they count it as congratulation card and cost 4.5 tl, but envelope should be exactly opened. If you will close it, it will be envelope and will cost more.

1 Like

Merhaba,
Normalde tebrik kartı veya davetiye ücreti 3,50tl veya 3,75tl olarak belirlenmiştir, ancak posta kartı üzerinde yazdığınız yazı 3-5 kelimeyi geçince bu ücret 6.50ye yükseliyor. Tebrik kartı olmaktan çıkıp haberleşme aracı oluyormuş. Yani bir nevi mektup işlevi görüyormuş. Bu yüzden fiyat nerdeyse iki katına çıkıyor. En son farklı bir postanede bu şekilde bilgi vermişlerdi bana. Bence en sağlıklısı sürekli aynı postaneyi kullanmak ve belirli personeller aracılığıyla bu işlemleri yapmaktır. Kartpostal kültürü pek bilinmediğinden herkes keyfine göre fiyatlandırma yapıyor o esnada anladığım kadarıyla…

2 Likes

Üç cümleyi geçmemeliymiş Tebrik kartı sayılması için

1 Like

Cümleymiş demek, bunu ilk defa duyup gerilince kelime diye anladım kaç tane onu da tam anlamadım :woman_facepalming:t3:

1 Like

Uzun cümleler yazmak lazım

1 Like

Tek seçenek bu gibi evet

1 Like