Ερώτηση για ΕΛΤΑ

Καλησπέρα,

μένω στην Γερμανία αλλά όταν επέστρεψα για λίγο καιρό Ελλάδα, βρήκα κάποιες τέλειες καρτ ποστάλ, τις οποίες και έστειλα μέσω travel mode. Το θέμα είναι οτι τις άφησα σε ένα κίτρινο κουτί ΕΛΤΑ σε σχετικά κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης (δεν υπήρχε κάποιο παράρτημα εκεί κοντά) και έχει περάσει πάνω από 1 μήνας που τις έστειλα (έστειλα και 1 στο εσωτερικό εκτός post crossing και ούτε αυτή έχει φτάσει). Τα γραμματόσημα είναι σωστά παρόλο που μου δώσανε από 1 των 0.90 ευρώ και από 2 των 0.05 ευρώ για κάθε καρτ ποσταλ!!!

Γνωρίζετε άμα αδειάζουν ποτέ αυτά τα κίτρινα γραμματοκιβώτια; Από την εμπερία σας πόσο καιρό παίρνει να παραδωθούν οι κάρτες σας; Ρωτάω καθώς χρησιμοποίησα όλες μου τις διαθέσιμες αποστολές μέσω postcrossing και θα χρειαστεί να περιμένω αρκετό καιρό χωρίς να στείλω/λάβω κάποια κάρτα λόγω αυτού του γεγονότος.

Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης :slight_smile:

5 Likes

@melimar νομίζω πρέπει να μοιραστείς την εμπειρία σου με τα κουτιά των ΕΛΤΑ :rofl:

1 Like

@giannisgr τα ΕΛΤΑ είχαν πρόβλημα πρόσφατα επειδη χακαρίστηκαν τα πληροφοριακά τους συστήματα και για πολύ καιρό δεν έφευγε τίποτα από Ελλάδα. Μπορεί να άργησαν να άνοιξαν και το κουτί, αλλά πιστεύω πως περισσότερο ρόλο έπαιξε ο πρώτος λόγος.

1 Like

Καλημέρα Γιάννη!
Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα το έχουμε όλοι εδώ στην Ελλάδα, κάποιοι από εμάς έχουμε μήνες να δούμε κάρτα και αρκετές από αυτές που στέλνουμε λήγουν… :frowning_face:
Ο βασικός λόγος είναι το χακάρισμα των πληροφοριακών συστημάτων το οποίο από ότι γνωρίζουμε έχει λυθεί. Επίσης με κάποιες χώρες δεν συνεργάζονται πια τα ταχυδρομεία μας εδώ και καιρό (είχα ενημερωθεί προφορικά πριν πολύ καιρό από το τοπικό κατάστημα αλλά συνεχίζαμε να τραβάμε διευθύνσεις που εννοείται δεν έφταναν ποτέ οι κάρτες μας - Ρωσία πχ) Επίσημη λίστα αναρτήθηκε χτες στο site της ΕΛΤΑ.
Να έχεις μια πολύ καλή ημέρα! :smiling_face:

1 Like

@giannisgr καλημερα κι απο μενα! το τι θεωρουμε κεντρικο κουτι εμεις και πως το βλεπουν αντιστοιχα τα ΕΛΤΑ, ειναι οντως μεγαλη κουβεντα!.. Θα φτασουν, αυτο δεν το συζηταμε… και μαλιστα παιζει να φτασουν και σχετικα ταυτοχρονα (τουλαχιστον σε χωρες ευρωπαικες) οποτε θα καταλαβεις πως ανοιξε το κουτι πριν 10-15 μερες απο την αφιξη τους. Αν ησουν ελλαδα θα σου ελεγα να τηλεφωνησεις στα υπευθυνα για το συγκεκριμενο κουτι ΕΛΤΑ και να υπενθυμισεις οτι πρεπει να αδειασει … εγω εδω στο νησι ζω επικινδυνα και τις βαζω σε κατι κουτια τα λεγομενα και μαυρες τρυπες… :rofl: Αλλα φτανουν… αν τις ριξω σε εκεινο εξω απο το ταχυδρομειο, φτανουν πιο γρηγορα οντως!

τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο φταιει σιγουρα η κυβερνοεπιθεσηη και ο πολεμος (που επιρρεαζει τις αποστολες προς ρωσια)

2 Likes

ουαου να και κάτι που δεν ακούς κάθε μέρα. Αυτό εξηγεί την καθυστέρηση πιστεύω. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση

χμμ είναι κρίμα. Ίσως άμα βάλουμε πιο πολύ κόσμο στο postcrossing να γίνει κάπως καλύτερη η κατάσταση :sweat_smile: . Να έχετε και εσείς μια υπέροχη μέρα

χαχαχαχ ισχύει αυτό. Παρόλαυτα θυμάμαι οτι είχε ένα αυτοκόλλητο πάνω που έλεγε οτι για διεθνής αλληλογραφία το 97% φτάνει σε 5 μέρες!! Και λέω ντάξει εδώ είμαστε. Που να ήξερα :joy: :joy: την επόμενη φορά θα τα παραδώσω κατευθείαν σε προσωπικό από κατάστημα ΕΛΤΑ και θα αφήσω την ευχαρίστηση που παίρνω με το να το ρίχνω στα κίτρινα κουτιά για την Γερμανία :sweat_smile: Ευχαριστώ πολύ πάντως για την διαλεύκανση των τελικά-οχι-χαμένων καρτ ποστάλ

1 Like

αυτο το 3% αψηφα καθε νομο της στατιστικης… μαλλον εννοουσαν “97% φτανει σε 5 μερες…ή παραπανω” :rofl:

2 Likes