Pul Almak

PTT Filateli dışında geçerli pul alınabilecek bir yer biliyor musunuz?PTT filateli on lira hizmet ücreti istiyor.

PTT posta servislerinden temin edebilirsiniz (pul istediğinizi belirtin)
bir de sanırım Ankara Pul Müzesinde pul satışı yapılıyormuş, imkanınız varsa orayı da deneyebilirsiniz. :slightly_smiling_face:

2 Likes

@denizegewrites En yakın zamanda gitmeyi planlıyorum bundan haberim yoktu teşekkürler.

1 Like

Ben de yıllık pul torbası almayı planlıyorum. PTT’nin öyle bir hizmeti var. O daha ekonomik oluyor sanki

1 Like

6.5 lira değerinde filateliden pul bulmakta çok zorlanıyorum, sizde de aynı sıkıntı oluyor mu? Mesela burada tasarımlarını pek beğenmesem de bunlar var: https://www.filateli.gov.tr/main?a1=48466d0884dd105298f6457d6e7b33b1c7032f5bd019c82e6a9bd768ad029d73&urunkod=1001&stokkod=400&currentpage=1&urunid=d0c9554aa3d55cc7772c69c3c969a330

Ancak o zaman da geriye 2 tane 3 liralık pul kalıyor. Yanına 50 kuruşluk pul lazım onun için de başka bir set almak lazım zira tek başına 50 kuruşluk pul satmıyorlar…

2 Likes

Eger istanbulda yasiyorsaniz Kuledibinde, yuksek kaldirim yokusunun basinda iki filateli dukkani var. Biri arman beyin. Turkiyedeki en buyuk filatelistlerden birisidir.

2 Likes

üsttekine ek olarak eğer istanbul’da yaşıyorsanız sirkecide büyük tarihi postanenin yakınında (marmaray sirkeci istasyonunun yakınında) en fazla 500 metre falan uzağındadır, pttye ait filateli mağazası bulunuyor ben geçen gün oradan aldım posta pullarımı. içeride yazı yazmanız için küçük kokteyl masası tarzında masalar (kalem var mı görmedim ama) ve kapısında pttye ait posta kutusu bulunuyor yani pulları yapıştırdıktan sonra oradan yollayabilirsiniz hem ptt sırasına girmesinden kurtulursunuz. hem de sirkeci daha merkezi bir yer.

1 Like

Merhaba. Pul müzesine gittiniz mi acaba ? Satış yapılıp yapılmadığı konusunda internette net bir bilgi bulamadım da. Gittiğinizde bizleri de bilgilendirirseniz çok memnun olurum :slight_smile:

1 Like

@Cassiopeiaa Merhaba tabi ki bilgilendiririm ancak henüz gitme fırsatı bulamadım derslerim sebebiyle. Arkadaşlarımdan biri önceden gitmiş yanlış hatırlamıyorsam satış vardı dedi.

2 Likes

Çok teşekkürler en yakın zamanda ben de ziyaret etmeye çalışayım o zaman :blush:

2 Likes

Ankarada iseniz direk Ulustaki ana PTT ye gidip istediğiniz gibi pul alablirsiniz. Filateli servisinin pul merkezi orada. Ama @ugurcan dediği gibi 50kr luk pul yok. Ben filateliden set alıyorum, bu dönem 50 kr eksik kalıyor onları da normal PTT lerden alıyorum. Ama filateli merkezinden bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. @SiM_ yıllık pul poşeti daha çok koleksiyonerler için, fiyat olarak değişmiyor olması lazım sadece ücret yüksek olduğu için kargo ücreti yoktur. Filateli.gov dan belirli bir ücretin üstünde kargo parası önemiyor. Onun yerine aynı tutarda sevdiğiniz pulları almanızı tavsiye ederim.

1 Like