Ptt gelmeyen kartpostallar

Arkadaşlar merhabalar, uzun süredir bana gönderilen kartpostallar elime ulaşmıyor, bunu nasıl çözebilirim?

Ptt web sitesi üzerinden ve e devletten şikayette bulunmuştum 2 gün sonra direkt postacım benim numaramı arayıp durumla ilgili ulaşmıştı. Anladığım kadarıyla şikayetler ilgili kişilere iletiliyor belki bunu deneyebilirsiniz? Sorun onlardaysa özen göstermeye başlayabilirler.

1 Like

Merhabalar, yanıtınız için çok teşekkür ederim…
Şikayette nasıl bulunabilirim?

Ptt | Bize Ulaşın veya e-devlet ve cimer üzerinden

Tüm Postcrossing Türkiye dostlarına,

Müze Kumbaram olarak ülkemizden kartpostal göndermeyi ve yeni yeni dostar ile müzemizde buluşturmayı önemsiyoruz.

Ancak çok uzun süredir kartpostal alamadığımız için de çok üzgünüz. Özellikle yerine ulaşmayan kartpostallarımızın sayısında da artış olmaya başladı. Bu konuda kendi yerel PTT ofisimizle de pek çok kere görüşme yapmamıza rağmen adrese takip sistemli göndermeniz gerekiyor şeklinde yanıt almak bizleri çok üzdü. Çünkü müzemizin zaten sınırlı kaynakları içerisinde kartpostal gönderim ücretleri çok fazla olması sebebiyle bizlerin adresi takip sistemli yüksek çözümlü önerisi olan PTT servisini tercih etmemiz mümkün değil.

Bu arada bize gönderilen kartpostallarımızın, bizlere ulaştırılamaması da çok dikkat çekici olmaya başladı.237 gönderim yapmış olmamıza karşılık şu ana kadar 169 kartpostal almak sorgulatıyor oldu. Acaba bizim gibi bu sorunu yaşayan sizlerin nasıl çözümler bulduğunu merak ediyoruz. Özellikle Türkiye sekmesini araştırdığımızda son bir kaç aylık durum hakkında doğru bilgi almamız da mümkün olmadı.
Yeni katılımcılar ile buluşturduğumuz Postcrossing göndericilerin de benzer sıkıntılardan konuşmaları merak konusu oldu.

Konu hakkında bilgilendirme yapabilecek Postcrossing dostalarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.

1 Like

Bana da daha önceden gelmiyordu pttye şikayet etmiştim bize ulaşın kısmından ondan sonra gelmişti ama siz yerel ptt ile konuştuk dediniz denemediyseniz cimer veya bize ulaşın kısmından dener misiniz?

Bana yaklaşık iki ay hiç kart gelmedi (postanede posta kutum var). Dağıtım birimi ile konuştuğumda bana da Ağustos’tan beri bekleyen takipsiz postalar olduğunu, yoğunluktan dolayı sadece takipli postaları dağıttıklarını söylediler.

Ertesi hafta postaneye gittiğimde 15 kartpostal posta kutumdaydı. Sanırım birinin o umursanmayan kartpostalları gidip yerinde sorgulaması etkili oldu.

Bu konudan ben de muzdarip oldum. Zamanında aşırı artan gönderim ücretleri yüzünden kartpostal göndermeyi bırakmıştım. Şimdilerde tekrar başladım.
Aralık ayında Almanya’dan Türkiyeyl’deki aileme ve arkadaşlarıma yeni yıl kartı gönderdim ancak hiç birisi yerine ulaşmadı. Üstünden 3 aydan fazla süre geçti artık o kartların bir yerde yırtılıp çöpe atıldığını düşünüyorum.
Tek merak ettiğim artık Türkiye’den veya Türkiye’ye kart ya da mektup gönderip gönderemeyeceğimizi öğrenmek.

1 Like

Maalesef olay bu seviyeye indi.Siz çıkıp hakkınızı savunmadıkça kimse işini doğru düzgün yapmıyor bile.

gecen gün fırcaladım pttyi geldi yine kartlarım. 2021deki zamdan sonra ilk defa kart geldi :slight_smile: