Postimerkeistä

Tässä ketjussa voi keskustella postimerkeistä, niin suomalaisista kuin ulkomaalaisistakin. Mikä niissä ihastuttaa, mikä vihastuttaa?

Ensi vuonna julkaistavista postimerkeistä löytyy nyt kuviakin. Yhdessä sarjassa on Postcrossing mainittu myös. :slight_smile: Ihan kivoja merkkejä näyttäisi olevan tulossa alkuvuodesta.
https://digilibrary.emmi.fi/l/dSgmfTrvMXQK

Tästä linkistä löyty tarkempaa tietoa niistä:
https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/20201112_kevaan_uudet_postimerkit

1 Like

Mielestäni kivoja merkkejä tulossa! Tietenkin tuo “Postikortti 150-vuotta” -sarja oli erityisen hieno koska postcrossing mainittu : )
Lisäksi silmään iski nuo Lotta Svård- merkit olivat upeita, ja hienoja lähetettäväksi ulkomaille. Korttiin olisi helppo kirjoittaa Lotta toiminnasta, varmasti kiinnostaa ulkomailla! Kaiken kaikkiaan innolla odottaen!

1 Like

Voi miten suloinen tuo Riku Ounaslehdon merkkisarjan kimalaispostimerkki! :sparkling_heart: Postikortti 150 vuotta -sarjan Postcrossing-aiheinen merkki on sommittelultaan näpsäkkä ja kekseliäs, ja Klaus Welpin skumppapostimerkki on todella tyylikäs :ok_hand:

1 Like

Posti 150 vuotta sarja on kokonaisuudessaan kiinnostava. Lotta -merkkejä odotan erityisesti.
Journalistiliiton merkki ei avaudu.

Onpa kivoja merkkejä tulossa, varsinkin nuo Riku Ounaslehdon merkit, Klaus Welpin skumppamerkki ja Postikortti 150 vuotta. Onkohan tuo postcrossing-merkki virallinen eli tietävätkö Paulo ja Ana siitä? Hehän käsittääkseni hyväksyvät kussakin maassa julkaistavat postcrossing-merkit ja osallistuvat jopa suunnitteluun.

1 Like

Laitoin just viestiä heille asiasta ihan varmistukseksi.

1 Like

Apua, nuo Riku Ounaslehdon eläinmerkit ovat aivan superihanat! :heart_eyes: Raaskisikohan niitä ostaa edes yhden arkin. Myös Postikortti 150 vuotta -sarjassa hienoja merkkejä, etenkin 1800-luvun ehiökortti, maamies sekä iki-ihana Rudolf Koivu. Postcrossing-merkki ei herätä minussa intohimoja, vaikka onkin ideana ihan hauska.

1 Like

Saivat muuten tietää tuosta merkistä vasta, kun se julkistettiin suurelle yleisölle, eikä Paulo ollut kovin iloinen siitä. :flushed: Olisi luullut Postin tietävän, miten tällaiset asiat hoidetaan.

1 Like

Apua :astonished: miten kukaan ei merkin suunnittelun missään vaiheessa ole varmistanut tuollaista asiaa!

Nyt nuo kuvalinkit ei enää toimi, en tiedä liittyykö asiaan mitenkään.

Mutta minun lempparini uusista vaikuttaisi olevan uhanalaiset eläimet :two_hearts:

1 Like

Auts :woman_facepalming: Yksi “sulka” lisää Postin hattuun. Ihmettelen myös, eikö heillä ole ollut tiedossa se, että Postcrossing on rekisteröity tavaramerkki eikä sen logoa voi noin vain mennä lätkimään mihin tykkää. Merkki on silti mielestäni näppärän näköinen mutta en yhtään ihmettele, että Paulo ei ole tästä tempauksesta mielissään.

1 Like

Kyllä minä vähän merkin suunnittelijoillekin sysäisin vastuuta (Postin lisäksi). Ei ne ihan sunnuntaipiirtelijöitä ole.

Ehkä kyseessä on se, että kukaan ei viitsi kysyä, että onhan lupa, kun kaikki olettaa, että on.
Harmittaa Paulon puolesta. Toivottavasti saavat luvan ja Paulo ehdottaisi jotain parannusta, koska minusta se oli vähän ankea :laughing:. Tai näytti, todellisuudessa voi olla kivempi.

(Mietin kyllä myös, että jos Posti on aiemmin hakenut luvan logon käyttöön, onko lupa voimassa merkkikohtaisesti vai tietyn ajan, tiettyyn määrään tms.)

1 Like

:woman_facepalming: !!!

En kyllä haluaisi uskoa, että ammattilainen tekisi näin räikeän virheen… Toki kaikkea tapahtuu. Olisiko Posti toivonut kyseisellä teemalla ja suunnittelijat uskoneet kaiken olevan kunnossa…?

Hyvä kun googlasin näitä ihmisiä, niin heti lävähti ruudulle Postin Facebook-viesti vuodelta 2014, missä toteavat: “Graafikkomme Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi eivät malttaneet päästää olympiavoittajien merkkiä matkaan ilman mitaleja vaan loihtivat mitalienjaon jälkeen yön pikkutunneilla uuden. Mahtavaa, kun suunnittelijat suhtautuvat työhönsä intohimoisesti ja antaumuksella.” Kunpa tuo antaumus olisi nytkin nähtävissä ja etenkin Postin itsensä osalta!

Tulee kyllä tästä taas sellainen olo, että Postcrossingin kuulusi olla vain nöyrästi kiitollinen saamastaan huomiosta.

Totta! Liekö saaneet asiasta vihin? Esittelytekstit eivät ole kyllä kadonneet.

Ehkä he ovat ottaneet yhteyttä Postiin?

Kyllähän ammattilaisillekin virheitä sattuu.
En tosin tiedä onko Postilla niin, että tilaaja hoitaisi luvat yms vai suunnittelija. Minä, jos tilaisin jotain, olettaisin kyllä, että saisin ihan laillista kamaa :laughing:.

Mutta, asioita sattuu :face_with_raised_eyebrow: sitten miten ne hoidetaan sen jälkeen, kertoo paljon enemmän minun mielestäni.

Edit. Olikos joku muukin maa julkaissut Postcrossing-merkin ilman heidän tietoaan asiasta, mutta siinä merkissä ei ole tuota virallista logoa, vaan lukee jotenkin kaunolla tms?

Edit 2. Ei näköjään muilla olekaan tuota logoa, mutta ilmeisesti on ollut tieto merkistä, kun jonkun maan merkki on jäänyt mieleen “luvattomana”.

Niin, minäkin mietin tuota. Yleisesti ottaen varmaan suunnittelija hoitaisi asian. Postilla saattaa olla kuitenkin omia diilejä kuvapankkien ynnä muiden kanssa. Jos kuitenkin kuvaluvat ovat olleet täysin suunnittelijoiden vastuulla ja tulos on tätä, niin pitkä syvä pettymys.

Niin… tosin emme välttämättä saa koskaan tietää asiasta sen enempää, ellei nouse jokin somekohu. Toki näemme, julkaistaanko merkki aiemman suunnitelman mukaisesti.

1 Like

Kävin tänään Postissa (lue Jope Ruonansuu tyylillä: Ärrällä) ja pyysin saada 1. luokan joulupostimerkin. Kassa antoi mulle tämän - vuodelta 2001!
image
En oo varmaan koskaan ennen saanu yli 3 vuotta vanhoja merkkejä Postista. :grin:

5 Likes

Raskiiko tuota käyttää?

Ensin mietin samaa, mutta kyllä mää sen eilen liimasin Tshekkiin menevään korttiin. Mutta voi olla, että pitää käydä uudestaankin Kittilän reissulla pyytämässä joulumerkkiä, josko sais toisenkin. :grin:

Tänään ilmestyy kivannäköisiä postimerkkejä. Totesin mielessäni, että tänä vuonna ei taideta julkaistakaan varsinaista pääsiäismerkkiä, kun seuraavat ilmestyvät vasta huhtikuussa. :open_mouth: On käytettävä joko viimevuotista tai sitten noita uusia kukkamerkkejä, joissa on mm. narsisseja.

Tässä tämänhetkiset kuvat kevään merkeistä (luonnoksia):

https://digilibrary.emmi.fi/l/qQ9jgjrK9bTF

Ilmeisesti “Emmi” tallentaa uudelle nimelle merkkipäivitykset.

Tässä upeat EUROPA-merkkiluonnokset:

Kävin tänään Ärrällä Postissa ja siitä heidän tulevia postimerkkejä -ständistään puuttui tästä sarjasta tuo Postcrossing-merkki. Lieköhän sitä sitten julkaistaan ollenkaan, kun Ana ja Paulokaan ei ollut asiasta tietoisia. :thinking: