Postimaksujen korotuksia vastaan

Hei,

postaanpa tännekin, jos ei ole vielä kaikkia saavuttanut. :slightly_smiling_face: Ideoin Facebookin postcrossing-ryhmässä, että laitettaisiin joukolla postia Postille näistä harmittavista hinnankorotuksista. Aiemminkin on kampanjoitu ja lähetetty postia asiasta erilaisille tahoille, mutta tuloksetta. Eräs postcrossaaja sitten ehdotti, että kannattaisi mieluummin laittaa posti Postin omistajaohjaukseen, jotta asialla voisi edes olla jotain vaikutusta. Jos täällä on joitakuita, joita tällainen massaprotesti kiinnostaa, niin tässä ohjeet! :postbox:

  • Jos haluat mukaan, kirjoita kortti osoitteeseen Tytti Tuppurainen, Valtioneuvoston kanslia, PL 23, 00023 Valtioneuvosto.
  • Laita korttiin otsikko “Kortteilijat postimaksujen korotusta vastaan” ja teksti “Vastustamme postimaksun kohtuuttomia korotuksia”, muutoin sana on vapaa.
  • Lähetyspäivä on näiltä näkymin 4.5.
4 Likes

Hienoa @Regndroppar kun toit tuon tännekin. Minä en olisi tiennyt mitään, kun tuo Face on jäänyt ja jää ikuisesti mun elämysmaailmani ulkopuolelle.

Tuppurainenhan on hallituksen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri. Suomen valtio omistaa Postin 100 %:sti. Ehdottomasti pistän kortin menemään hänelle. Toivottavasti tulee valtava korttitulva!!

Osaisiko joku tiivistää esim viimeiseltä 10 vuodelta, paljonko korotukset on olleet ja missä tahdissa ne on tulleet? Haluaisin mainita niistä kortissani.

Wikipedian artikkelissa Postimerkki on taulukko Postimerkin hintakehitys Suomessa 2002-2020. Postcrossingyhdistyksen sivuilla myös käyräkuvio, mutta se päättyy vuoteen 2017.

Tuosta linkistä löytyy postimerkin hintakehitys. Vuonna 2011 Posti joutui alentamaan hintojaan ja pitämään ne samana pari vuotta. Sen jälkeen hinta on noussut takuuvarmasti. Nyt ei tule edes vuottakaan edellistä noususta. :rage:

Ajattelin kirjoittaa korttiin, että kun aloitin Postcrossingin vuonna 2006, oli kortin postimaksu 0,65 euroa. Silloin se tuntui kohtuulliselta ja nykyinen postimaksu on kaikkea muuta kuin kohtuullinen. Postikorttien ja muun kirjepostin lähettäminen ei ainakaan lisäänny postimaksuja korottamalla.

1 Like

Nimenomaan menu_velho, valtion omistama posti itse lopettaa Suomen kansalaisten korttien ja kirjeiden lähettämisen ja saamisen inhimillisenä, lämpimänä yhteydenpitokeinona toisiimme. Se luo meille pahoinvointiyhteiskuntaa. Sen aion sanoa kortissani.

2 Likes

Hei @Regndroppar ja kaikki muutkin :slight_smile:

Olisi kiva täälläkin tietää, kuinka runsaasti Face-ryhmässä tähän kampanjaan on ihmisiä osallistunut.

@ykssoprano, en osaa sanoa tarkasti, mutta kyllä Face-ryhmässä tuntui olevan parisenkymmentä innokasta (n. 50?) ja jotkut laittoivat jopa useamman kortin. Postcrossingyhdistys laittoi sitten vielä Postille menemään oman vastineensa.

2 Likes