NORGE - portoøkning i 2021

igjen :flushed:

Snøft! Jeg er ikke overrasket, men jeg liker det heller ikke!

1 Like

Det ær nog inte alla norrmæn som vet att portot har højts. Idag besøkte jag Fram-museet i Oslo och køpte en hel bunt vykort. “Behøver du frimærken?” frågade killen i kassan och jag ville ha 5 stycken till Europa. Han gav mig 5, men såna till værlden. Nær jag påpekade detta så sa han att han inte hade några till Europa. “Men de ær ju dyrare! Hur mycket kostar de?” Han kollade på kvittoremsan: “24 kr!” Oj då. Jag ifrågasatte inte detta pris :smiley: .

Førresten så har de ett “prepaid” vykort angående museets 75-årsdagen. Portot till hela værlden ingår i kortet som kostar 20 kr!

Tror ikke de som ikke kjøper frimerker til vanlig, er klar over hva frimerker faktisk koster. Spesielt med disse valørløse frimerkene hvor det ikke står noen sum.

Om kassen ikke er oppdatert til riktig pris, og det ligger lavere pris inne i systemet, ja da er det bare å takke og være fornøyd. Her taper museet penger på det.

Det är inte bara norrmännen som inte har koll på portohöjningen. Igår besökte jag Kastelholms slott i Åland, och där sålde de frimärket med slottsmotiv för fjolårets pris, dvs 20 Cent billigare. Inte mig emot…

Har Norges post redan meddelat om (eventuell) portohöjning för nästa år? Jag ska (förhoppningsvis) resa till Norge nästa år och tycker att det vore bra att ha koll på det aktuella priset. :postbox:

Posten kommer til å øke portoen med 1kr igjen i januar :confused: Same procedure as every year :confused: