Ένωση Ελλήνων Συλλεκτών Καρτών Maximum (RIP)

Μια δυσάρεστη είδηση για όσους ενδιαφέρονται για τις κάρτες Maximum:

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της, που έλαβε χώρα την 11.12.2022, αποφασίστηκε όπως η ΕΕΣΚΜ τεθεί υπό εκκαθάριση λόγω αδυναμίας συνέχισης των εργασιών της, το δε ενεργητικό της υπόλοιπο να εισφερθεί στην Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία.

Πηγή: https://maximaphilia.weebly.com/

1 Like

Συγγνώμη αλλά παρότι φιλοτελιστής, δε γνώριζα την ύπαρξη αυτής της υπέροχης ένωσης. Μόλις τώρα την έμαθα.
Θυμάμαι το καλοκαίρι έβαλα στόχο να στειλω σε εναν φίλο κάρτες με σφραγίδα 1ης μέρας κυκόφορίας. Να τις ταχυδρομήσω κανονικά - όχι σε φάκελο.

Ο μοναδικός τρόπος να το πετύχω αυτό ήταν να πάω πρώτα στο ταχυδρομείο του Συντάγματος για να πάρω τα γραμματόσημα και στη συνέχεια στο ταχυδρομείο της Αιόλου για να πάρω τη σφραγίδα της 1ης μέρας κυκλοφορίας.
Και στα 2 ταχυδρομέια λοιπόν συνάντησα κάποιον κύριο με πολύ όμοφες κάρτες που έμοιαζαν πάρα πολύ στα γραμματόσημα, να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
Ο ίδιος δεν μου μίλησε για την ένωση άρα πρέπει να ήταν απλά συλλέκτης ή έμπορος.
Απίστευτη δουλειά και πολύ κοπιώδης.

Δεν βγάζουν και τα ΕΛΤΑ όμως τις δικές τους Μαξικάρτες??

Βεβαίως. Ιδίως στις ημέρες μας υπάρχουν οι πρόσθετες δυσκολίες ότι τα ταχυδρομεία δεν πωλούν πλέον τις νέες εκδόσεις γραμματοσήμων την ημέρα κυκλοφορίας και έχουν περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Το φιλοτελικό κατάστημα στο Σύνταγμα ανοίγει λίγο μετά τις 09:00 και το ταχυδρομείο που θέλεις να σφραγίσεις κλείνει στις 14:30. Επίσης οι εικόνες των γραμματοσήμων παρουσιάζονται ελάχιστες ημέρες πριν την έκδοση, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρεις και να προμηθευτείς εγκαίρως τις κάρτες.

Σωστά. Για μεγάλο διάστημα και τα ΕΛΤΑ εξέδιδαν κάρτες maximum, μάλιστα με την σφραγίδα σε χρυσό χρώμα και στο πίσω μέρος σήμανση “πληρωμένο τέλος”.

Έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια και τις έχουν εξαφανίσει από το on-line shop μετά την πρόσφατη ανανέωση του.