Markice

Nova sam u slanju razglednica sad mene zanima mozda je glupo pitanje kako izaberete marke koje ce da stavite na razglednicu gledam na posta Srbije ima da se bira koliko hoces da li uzimate za odredjenu drzavu vidim ima odtedjene za svaku zemlju ili marke sa cvecem,zivotinjama itd

1 Like

Nevena, potpuno je svejedno koje markice ćeš staviti na razglednicu. Bitno je samo da iznos na njima bude odgovarajući za određenu destinaciju. Na primer, ako šalješ razlgednicu u Evropu, iznos treba da bude 110dinara. Ako ne možeš da iskombinuješ, ukupan iznos može da bude i iznad 110 dinara, kao što je na primeru razglednice čiju su sliku poslala (100+11 dinara).
Najbolje da uvek proveriš preko internet stranice pošte, koliki je iznos za svaku zemlju i da li želiš da razglednica putuje avionom ili ne (iznos se minimalno razlikuje):

Često članovi postkrosinga sami napišu kakve bi želeli poštanske markice. Neko čak moli da mu se pošalje prazna razglednica unutar koverte, na koju će biti zalepljene markice, kako ne bi oštetio razlgednicu, a želi da skine markice.
Ukoliko imam na raspolaganju, obično udovoljim želji člana kojem šaljem razglednicu. Tim pre, zato što imamo dovoljno šarolik izbor poštanskih markica. Ako ti je problem da ukombinuješ cenu, pokušaj sa sledećim kalkulatorom:
https://combinationsumcalculator.com/
U gornje polje uneseš iznos koji želiš da ostvariš (na primer 110), a u donje polje unosiš sve moguće iznose na markicama koje imaš - možeš i jedan iznos više puta…
Ako te još nešto zanima u vezi sa postkrosingom, slobodno me kontaktiraj privatnom porukom… i nadam se da ćeš doći u Novi Sad, 1. juna na susret postkrosera!

1 Like