Koliko vam dugo putuju razglednice iz Srbije?

Pozdrav ekipo,

Nova sam na Postcrossingu. Interesujem me koliko dugo putuju vase razglednice? Koliko cesto se desi da imate expired posiljke?

Moje trenutno putuju za Ameriku i Bahame preko 70 dana, a ne deluje mi izgledno ni da ce stici na vreme razglednice za Kinu i Rusiju…

Bonus pitanje, da li Posta svaki dan proverava one sanducice u koje se ubacuju pisma? Jer od kad sam krenula tu da ubacujem, samo je jedna od sest razglednica stigla na svoju destinaciju :melting_face:

Zdravo!

Prilično variraju vremena. Moj prosek je 30 dana. Za Nemačku imam najviše i tu je prosek 19 dana.
Od ukupno stotinak razglednica, svega četiri nisu stigle na odredište (Finska, Amerika, Holandija). Ubacujem najviše na Konjarniku. Mada, ubacivao sam i na drugim mestima, gde god sam stizao, čak i davao na šalteru, ali nisam primetio da je bilo nekih problema.

Poz,
Vladimir

1 Like

Zdravo!
Pošta se prilično usporila, pogotovo za vanevropske zemlje. Za Ameriku mi je prosek najmanje mesec dana, a za Kinu ako stigne za manje od dva meseca, to mi je premija! :smile: Evropa nije loša, oko dve nedelje mi je prosek, mada i to zna da varira. Sandučići bi trebalo da se prazne svaki dan, ja skoro uvek tako šaljem. Vidim da si iz Beograda, pa ako ti je usput centar grada, “pouzdana” je pošta u Zmaj Jovinoj. Uglavnom sve što sam tamo ubacila u sanduče je stiglo bez problema i relativno brzo.
Ovo mi je najnoviji neslavni rekord, 115 dana…

1 Like

Sad mi je malo lakse kad vidim da je univerzalno iskustvo u pitanju :slight_smile:

Hvala za preporuku. Ja ubacujem dole na Dorcolu, juce sam predala na salteru. Bas me zanima koliko ce joj biti potrebno da se doklacka do Belgije.

A ovo vreme puta je urnebesno :rofl:

ljudi a gde da kupim neka razglednicu koja vredi nečemu, sve su neke krš i lom užas?

U Galeriji doma vojske ima veoma lepih i kvalitetne su :blush: