Kartpostal Sayısı

Merhaba herkese. Benim bir sorum olacak. Biz ne kadar kartpostal gönderdiysek, bize de o kadar kart gelmiyor mu? Yani ben 5 tane gönderdim, hepsi ulaştı, sonra benim adresim de 5 kişiye mi çıkıyor? Bana ilk başta 5 tane geldi, sonra bir baktım 3 tane daha geldi. Fazladan 3 kişiden daha geldi yani. Bu neye göre oluyor? Yani daha başka kart gelebilir mi ve gelirse kaç taneye kadar gelebilir?

(Ptt’de posta kutusu kiralamıştım fakat kapatmaya karar verdim, gittiğimde beklemediğim kartlarla karşılaştım, o yüzden bu konuyu merak ettim. Tekrar kart gelirse kenarda bekletiriz almazsanız da iade edilir dediler. Ama gelirse bile benim haberim olmayacak sonuçta. Bizim adresimize gelecek bir kartın gelmek üzere yolda olup olmadığını öğrenme şansımız var mı?)

merhaba,

notmalde postcrossing’in çalışma prensibi gönderdiğin kadar göndermek üzerine kurulu ama bazen fazladan bir kaç bonus olarak geliyor neden oldugunu bilen oldugunu sanmıyorum mesela ben 42 kart gönderip 47 kart almısım.

kartpostallar takipsiz gönderiler olduğu için onların yolda olup olmadığını öğrenemiyoruz genelde avrupadan gelenler 2-3 hafta içerisinde türkiyeye ulaşıyorlar ama bazen dağıtım merkezinin yoğunluğundan veya gelen ülkenin yavaşlığından vs 5 ay sonra bile gelebiliyorlar. ben bir kere 2021 nisanda biriyle exchange yapmıştım kartpostalı bana 2022 şubatta gelmişti

Merhabalar,

Uzun süreden beri bize gelmesini beklediğimiz kartlar acaba size mi geldi? :rofl: :rofl:
Şu an 273 kart gönderdik ve halen 169 kart alabildik. sabırla bekliyoruz. Bu işin en heyecan verici unsuru sanırız bu şekilde yol alabiliyor olması.

Ancak gönderdiğimiz kart kadar kart geliyor olması gerekiyor diye biliyoruz.