Kartpostal gönderme/almanın en güzel yanı

Merhaba arkadaşlar. Size göre kartpostal göndermenin, almanın en güzel yanı nedir? Neden kartpostal? İlk kartpostalınızı aldığınızda neler hissettiniz? Şimdiden cevabınız için teşekkürler…

1 Like

Sanırım hayatında hiç görmediğin bir insanın seni düşünmesi. Önemli hissettiriyor insana.

1 Like

Ben de varım diyorsun içinden o kartpostalı eline alınca. İlk kartpostalım Tokyo’dan gelmişti 2019 yılında. İsmimi, adresimi o kağıtta görünce çok mutlu olmuştum:) Binlerce kilometre öteden biri beni düşünmüştü o kağıdı doldururken. Ayrıca teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde mektuplar ve kartpostallar yoluyla insanlarla tanışmak, onların hayatlarına ortak olmak çok güzel bir duyguymuş.

3 Likes

Ben insanların profildeki benim karakterimi anlatan yazıları okuduktan sonra ona uygun olacak şekilde sırf beni mutlu etmek için bir şeyler hazırlamasını çok seviyorum. Mesela uzayla alakalı şeyleri çok sevdiğim için kadının biri bana üzerinde samanyolu galaksinin bulunduğu bir kart gönderip üzerini gezegen stickerları ile kaplamıştı bir tanesi ise takımyıldızı bulunan bir kart gönderip üzerine en sevdiği takımyıldızının filan ne olduğunu yazmıştı. Hoşuma gidiyor böyle şeyler. Tanımıyorum ama benim için bir şeyler yapıyorlar. Ben de onlar için benzer şeyleri yapıyorum eğer istedikleri veya sevdiklere şeyleri içeren kartlarım yoksa onları bir kağıda çizip kartpostalın arkasına yapıştırıyorum.

3 Likes

Cevabınız için teşekkürler hocam. Anlattıklarınız çok hoş. Umarım bu yolculuğumuz hiç sona ermez ve iyi insanlarla tanışırız bu platformda:)

1 Like

O kadar çok güzel yanı var ki anlatamam ancak benim için en güzel yanlarından bir kaçı belki hayatım boyunca gitme fırsatım olmayacak olan ülkelerden bir şeye sahip olmak ve tanımadığım insanların yüzümde tebessüm oluşturabilmesi. Çok güzel insanlar tanıdım bu platform sayesinde bana sayamayacağım kadar çok şey kattı. Umarım katmaya da devam eder.

umarımm, cevabınız için teşekkürler.

1 Like

Dünyanın bir ucundaki, ömrün boyunca görme imkanı bile bulamayacağın tamamen yabancı insanlarla bir iletişim ağı oluşturabilmek sanırım. Hiç tanımadığım bir insanın yüzünde bir gülümseme oluşturabilmek yahut onun senin yüzünde bir gülümseme oluşturabilmesi hala düşündükçe çok ilginç geliyor :sweat_smile:

3 Likes

kesinlikle katılıyorum…

bazen o kadar guzel seyler yaziyolar ki, hic beklemedigim bi anda bana moral veriyo, en cok bu yonunu seviyorum galiba. tabi bazen de sadece happy postcrossing yaziyolar ama onemli olan dusunmek :blush:

2 Likes