Gelmeyen kartpostallar

Arkadaşlar merhaba. Bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 2 aydır kartpostal gelmiyor. En sonunda bugün ptt ye gittiğimde bir tane gelmiş sadece. Register ettiğimde elime ulaşan kartpostalın 127 günde elime ulaştığını gördüm. Bunun sebebinin ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı acaba? Siz de bu sorunla karşılaşıyor musunuz? Son olarak bir kaç gün öncesine Postcrossing’den de mail geldi. Mailde register edilmeyen çok fazla kartpostal olduğunu ama yine de eline hiç ulaşmadıysa adresimle ilgili bir sıkıntı olabilirimiş ama adresim hep aynıydı. Bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?

Merhaba Ömer, denedin mi temas? Ayrıca yerel posta servisine bakın.

Merhaba, yerel posta servisine bir çok kez gittim. Onlara gelen kartpostal yok, olunca getiriyorlar zaten. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için.

PTTnin sitesindeki şikayet ve öneri kısmını kullanıp herhangi bir destek aldınız mı daha önceden? Benim de gelmiyordu oraya yazdım ilk başta çok ciddiye almadılar sonra bir daha yazdım. Şimdi hiçbir sıkıntı yok her hafta geliyor kartlarım. Denemediyseniz denemenizi öneririm belki dağıtım merkezindeki görevlilerden biri değişmiştir.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Daha önce hiç denemedim. Dediğiniz gibi şikayet öneri kısmına durumu bildirdim bakalım umarım hallolur.

Ben de oraya yazdıktan sonra gelmeye başladı.

hocam yazdıktan 2 gün sonra ilçedeki ptt aradı bizi şikayet etmişsiniz diye haha. Onlara da tekrar anlattım durumu, adamlara kartpostal gelince bana getiriyolar zaten. İşte sorun Türkiye içinde bir yerlerde kayboluyor ama anlamadım gitti. Umarım bundan sonra gelmeye başlar.

1 Like


Arkadaşlar, tekrardan merhaba. Kartpostal gönderme bölümüne tıkladım, karşıma bu sayfa çıktı. Sunduğu çözüm önerileri de işe yaramıyor. Ne yapsam bilemedim ya:(( Bir fikri olan var mı? Durup dururken neden böyle bir şey oldu

Sana gönderilen kartları sisteme kaydedemediğin için Postcrossing daha fazla kartpostal göndermeni engellemiş çünkü sen karşı tarafa kart yolladığın zaman karşı taraf sana yine kart gönderecek sen dağıtım probleminden dolayı onu alamayacaksın ve karşıdaki kişinin kart alma hakkı gasp edilmiş olacak.

sana yardımcı olacak bir arkadaşın veya aile üyen varsa sisteme onların adreslerini gir. adres değiştirildiği zaman postcrossing otomatik olarak kartpostalların hepsini değiştirmeyi teklif ediyor. sisteme otomatik olarak eklendikten sonra belki postcrossing kart göndermene izin verir. senin daha çok sana kartpostal gelmeme sorununu çözmen gerekiyor. istersen pttye bu sefer bana şu şu ülkelerden kart gönderilmiş neden gelmedi tarzında ikinci bir mail atabilirsin, ben öyle yapmıştım. ben şanslıydım ki ben kartları sisteme otomatik olarak kaydettikten iki gün sonra otomatik olarak kaydedilen 6 kartımdan 5 tanesi adresime ulaştı. eğer sana yardımcı olabilecek herhangi bir tanıdığın yoksa dağıtım merkezine yakın bir ptt şubesinden posta kutusu filan kirala. bir süre de o adresi dene bakalım gelecek mi.

başka çözüm yok kartların sana gelmesini sağlayacak bir çözüm bulman lazım.

Yakınımın adresini vermektense ildeki merkez şubeden bir kutu kiralamak sanki daha pratik, mantıklı gibi hocam. Peki bu durumda sitedeki adres kısmına postanenin adresini mi girmeliyim acaba?

Posta kutunu kiraladıktan sonra PTT’deki görevliler sana kendi posta kutunun numarasını içeren bir adres verecek onu gireceksin sisteme.

Tamamdır, çok sağolun

Bana adresinize dağıtım yapan dağıtım merkezi ile iletişime geçin dediler.