Erikoisleimaukset Suomessa päättyy 31.5.2023

Posti on päättänyt lopettaa erikoisleimaukset Joulupukin pääpostia lukuun ottamatta 31.5.2023. Lakkautus koskee siis esimerkiksi seuraavia erikoisleimoja: Helsingin pääposti, Havis Amanda, Bengstkärin majakka, Valamon luostari, Turun linna, Muumimuseo, Muumimaailma ym.

Mitenkähän sitten ensipäivänleimat? Loppuukohan nekin :thinking: On kyllä taas todella inhottava ”uudistus” postilta ja perusteet on sitäkin naurettavammat :rage:

1 Like

Ensipäivän erikoisleimaukset ovat toistaiseksi jatkumassa. Tämä lakkautus koskee pysyviä erikoisleimoja.

1 Like

Hinnat nousee kokoajan, lähetykset kiertää puoli Suomea ennen perillemenoa. Välistä heitetään jotain ihme “Välitämme” kampanjaa, jonka pohja todellisuudessa olematon. Sitten poistetaan erikoisleimat, ja kohta varmaan ilmoitetaan taas uusista hintanousuista.

Voitaisiinko me tehdä joku palautekampanja näille?

5 Likes

Toi Postin mainoslause “Me välitämme” on irvokas!

Eivät välitä yhtään!

Olen postittanut suurimman osan korteistani erikoisleimalaatikosta. Kiirettä kun ei ole, niin parin päivän pidempi matkustusaika ei haittaa yhtään. Sitä paitsi ulkomaanpostissa ei käytännössä ole ollut edes eroa. Vastaanottajat ovat ilahtuneet erikoisleimasta. Nyt tämä pieni ilo lopetetaan!

Erikoisleimaus on myös antanut positiivista kuvaa Suomesta.
Mutta ehkä halutaan tunnustaa, että Suomi onkin tylsä ja vakava maa, ei mikään Muumilaakso.
Joten Muumimuseonkin leimat halutaan pois korteista!

Kannatan palautekampanjaa!

6 Likes

Ihmettelin tuolla kv-ketjussa jo, mutta ehkä tämä on sopivampi paikka :slight_smile:
Eli mikä tuo sivuleimaus on? Onko se sellainen “vaatimattomampi” kuvallinen leima?

Hankala selittää :slight_smile:
mutta kun esim. joskus oli juttua, että Hailuodosta ei saa enää erikoisleimaa, niin kuitenkin siitä lauttarannasta on tullut kalastusaiheinen leima. Majakkaleimaa ei saa sieltä kaupan vierestä.
Onko näissä esim siis majakkaleima ollut erikoisleima ja tuo kalastusleima sellainen sivuleima?

Vai tarkoitetaanko sivuleimalla erikoisluvalla teetettyä leimaa, kuten “sea mail” joka tosiaan leimataan vain sivuun, ja sitten toimitetaan Postiin virallisesti kuljetettavaksi (ja Posti leimaa itse merkin)?

Itseä tämä ei kovin vaivaa, koska ei ole ollut aikoihin mahdollisuutta hyödyntää erikoisleimoja. Muistan, että jossain välissä jätin postini usein kauppahallin laatikkoon luullen, että siitä tulee Toripoliisi-leima, kunnes joku täällä kertoi että sekin on vain normaali postilaatikko, eikä tule erikoisleimaa :smile: En tiedä yhtään kuinka kauan olen turhaan sitä kautta vienyt postit silloin! Vanhasta muistista vain kuvittelin, että siitä saa hienomman leiman :grin:

Postin tarkoittama sivuleima on epävirallinen leima, joka ei ole postileima, eli sillä ei saa leimata postimerkkejä, eikä leimaa saa laittaa “koneleima-alueelle”, eli postilähetyksen yläreunaan minne yleensä postimaksumerkinnät tulee. Sivuleima on siis “koriste”. Se voi muistuttaa postileimaa ja sisältää päivämääränkin, mutta se ei voi siis osua postimerkkeihin.

Kaikki muut Postin kuvalliset leimat ovat erikoisleimoja, ja ne lakkautetaan. Iso osa niistä onkin lakkautettu jo viime vuosien aikana.

Mainitsemasi Riutunkarin “kalastusleima” on myös erikoisleima, ja jäänyt jostain syystä Postilta ehkä lakkauttamatta, sillä heilläkään ei ole itsellään ollut aivan täyttä varmuutta missä leimoja yhä on ollut aktiivisena.

1 Like

Koskeeko tämä myös Viking Linen laivaleimaa?

Laivaleimat ei ole Postin leimoja, vaan laivojen omia leimoja, juuri niitä ns sivuleimoja jotka leimataan laivassa.