[Bulgaria] Българската общност в Postcrossing

Здравейте, български посткросъри!

Не знам дали има много от нас тук, но дори и да сме малко, би било супер да си имаме тема.

Можем да правим онлайн срещи, размяна на картички или просто да си пишем тук!

Ако познавате други активни българи, тагнете ги в коментарите =)

Поздрави,
Деси

1 Like

Здравей! Аз се казвам Ксеня. Нова съм тук. Живея в Германия и уча български. Обичам да чета, правя скрапбукинг. Ще се радвам на размяна.

1 Like

@Ksen1983 Здравей, Ксеня! Разбира се, нека да направим размяна :slight_smile: Ще ти напиша съобщение.

Здравейте! Казвам се Станислава. Записвам се да участвам в темата! Живея в гр. София. Ще се радвам да обменяме информация и даже да си направим среща.
Искам да попитам от къде си купувате картичките? Напоследък по книжарниците като Ориндж и Буктрейдинг има само поздравителни, прегънати картички. В пощенските клонове също няма.

1 Like

Здравейте, Станислава!

Аз живея в Румъния, та не мога да отговоря за картичките с много конкретика. Когато съм си в София януари, ще погледна в няколко магазина около нас и мога да пиша пак с препоръки :slight_smile: Намирала съм в малки книжарнички (не от вериги), както и по магазини за сувенири в центъра.

Във форума изглежда, че няма много българи, има Фейсбук група, където има повече активни участници, но ми се искаше и тук да имаме възможност да си общуваме.

Поздрави,
Деси

Здравейте приятели българи! Аз съм Райън от САЩ, но много се интересувам от България и българската култура, тъй като съм проследил своето наследство назад до София от началото на 1900 г. Всеки, който се интересува от размяна, може да ми изпрати картичка или писмо и аз винаги ще отговарям на свой ред. Можете да ми изпратите съобщение тук предварително или просто да включите (четливо!) своя адрес за връщане и посткросинг ID.
Благодаря ви любезно предварително!

p.s. Не мога да говоря и да чета/пиша на български, но Google translate (включително снимка) прави чудеса!

Здравей, Райън!

Гугъл Транслейт очевидно е забележително нещо, особено щом е успял да предаде как се пише името ти на български език (Ryan-Райън):):slight_smile:
Какъв тип картички от България те интересуват-само от гр.София ли, или и от други места в България?

Здравейте!

Аз съм Бенито от Гуадалахара, Мексико, в момента живея в САЩ през последните 9 години. Посещавам София през последните две години! и аз го харесвам, ще бъда там и следващата година.
Опитвам се да науча езика, толкова е интересен, вече уча кирилицата и работя с граматиката.
Чувствайте се свободни да се свържете с мен, ако искате да обменяме пощенски картички или писма.

за разбирането
Бенито А.

Здравейте,

Казвам се Лиана. Радвам се, че има и други посткросъри, които говорят български. :grin: Супер идея е да си разменяме информация и идеи.

1 Like

Не ми се е налагало да купувам много картички за сега, защото си имам малка колекция от стари, които пращам, но съм виждала хубави картички с видове на София в книжарницата Гринуич на Витошка. Също така редовно си набавям интересни картички от всякакви музеи, където има магазинчета за сувенири.

Здравей, Станислава,

Попаднах на готини картички в музикалния магазин от дясната страна на Народния театър, когато стоиш с лице пред главния вход. Имаха много красиви картички - рисунки. От същия вид видях и в подлеза на ЦУМ.

Здравей, Лиана! Много се радвам, че се присъединява още една българка :blush:

1 Like

Здравейте! Аз съм Вет и съм от Варна! Уча Психология и в свободното си време рисувам и плета на една кука! ^^ Още ми е нов този сайт, така че не всичко ми е ясно засега, но ако някой иска да правим размяна може да ми пише!!

2 Likes

Здравей! :smiley: