3 June 2023 - 1st Postcrossing members meetup in Slovenia

:world_map: CITY/REGION: Trbovlje/Zasavje
:pushpin: MEETUP PLACE: Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje
:calendar: DATE: 3th June 2023
:alarm_clock: TIME: 8:00 - 11:30
:page_facing_up: MEETUP PLAN: Above all, this will be an introductory meeting for as many members of the Slovenian postcrossing community as possible, despite space limitations.
Of course, we will write postcards, which we will take to the post office (open until noon) at the end of the meeting.
Since the meeting will take place parallel to the last day of the philatelic exhibition Fimera#14, we will also be able to see the exhibited collections. Among them there will certainly be some with postcards.

P.S: Registration for the meeting is strongly encouraged to ensure enough tables and chairs in the meeting area.

4 Likes

Pozdravljeni članice in člani Postcrossing skupnosti v naši deželi.

Kot sem že zapisal v najavi srečanja, bo naš meet-up potekal v isti zgradbi kot filatelistična razstava znamk. Za to razstavo bodo pripravljeni tudi priložnostni žigi in nekaj razglednic. Je pa seveda še nekaj časa za izdelavo Postcrossing meet-up razglednice. Ta je seveda smiselna le, če je med nami dovolj takšnih, ki bi takšno razglednico želeli pošiljati po svetu. Zato sporočite, koliko razglrdnic bi želeli imeti. Koliko bo stala? Več kot jih bomo naročili, cenejše bodo. V vsakem primeru pa manj kot so krajinske razglednice na poštnih okencih. In kaj bo na tej razglednici? Stvar dogovora. Če drugega ne, najdemo eno dobro razglednico mesta srečanja in ji zadaj, na naslovni strani, dotiskamo nekaj besedila in Postcrossing logotip.

Lep prvomajski pozdrav,
Robert

Živio!
Moje ime na postcrossingu je fekonja 2007,
Srečanja bi se udeležil in imel bi kakih 20 razglednic,
Lp Emil

Lep pozdrav.

Super ideja in vesela sem, da bo končno tako srečanje pri nas.

Sem iz Celja, kjer bomo praznovali 100. obletnico filatelističnega društva. Ob vseh dogodkih, se bo predstavil tudi Postcrossing in Društvo Radi pišemo z roko. Mogoče je tudi to zanimivo za naš meet-up?

Z veseljem se priključim k sodelovanju.

Lp, Metka

Meni zal casovno ne ustreza bi pa imela par razglednic ce bi jih lahko nato kdo v mojem imenu odposlal

Pozdravljen Emil.
hvala za tvojo prijavo na naše srečanje.

Okrog razgledice pa imam vprašanje. Si želiš “prazne” razglednice ali morda maksimum karte?
Seveda, če nam uspe vse splejati s Pošto Slovenije tako kot je treba.

Na maksimum karti bo na slikovni strani nalepljena priložnostna znamka Postcrossing za 60 evrocentov in žigosana s priložnostnim poštnim žigom našega sreačanja. Torej bo po današnji tarifi na naslovno stran razglednice potrebno nalepiti samo znamke za 90 evrocentov.

Lep pozdrav do snidenja.

Srečno.

Robert

Pozdravljena Metka.

Hvala za tvoj navdušen odziv. Tudi midva z Janezom sva si tako zelo želela sreačanja z ostalimi postkroserji, da sva na koncu le ugriznila v pripravo takšnega “uradnega” srečanja.

Zanima me, ali se boš našega srečanja udeležila in ali si želiš kakšno uradno razglednico ali/in maksimum karto. Ker si članica filatelističnega društva, ti moje pojasnilo o maksimum karti ni potrebo pisati.
Sicer pa lahko prebere vsak v mojem odgovoru Emilu ztk(znan tudi kot) fekonja2007.

Lep sončen pozdrav v prestolnico Savinjske pokrajine.

Srečno.
Robert

1 Like

Pozdravljena Staša.
Se bomo vsi prisotni potrudili, da ti ta par (včasih je bil par dva kosa) napišemo in oddamo. Ker vse skupaj z Janezom pripravljava iz najinih žepov, rezglednice seveda ne bodo brezplačne, maksimum karte pa sploh ne.

Takoj, ko bova imela zbrane vse stroške oblikovanja, tiskanja, izdelave poštnega žiga in izdelave maksimum kart, bova sporočila tudi ceno za razglednico in ceno za maksimum karto. Zavezala sva se, da poiščeva cenovno ugodne ponudnike potrebnih storitev. Je pa tudi res, da se je vse našteto od lanskega leta izredno podražilo.

Lep sončen pozdrav iz Trbovelj.

Srečno.
Robert

Živijo vsem,
z veseljem se bom udeležila srečanja.
Lep pozdrav s Primorske,
Alenka

Pozdravljena Alenka.
Hvala za prijavo na naše srečanje. Res bo fajn, če nas bo več. Imaš kakšno željo po razglednicah in maksimum kartah?

Lep pozdrav na obalo.

Srečno.
Robert

Pozdravljeni.
Morda bo podatek za vse zanimiv.

Delavski dom Trbovlje, kjer bo naše srečanje, je zelo dobro prepreden z wi-fi signalom in prostim dostopom do spleta. Ponudnik je Občina Trbovlje in ne kateri od operaterjev, kjer je prijava vedno nekoliko dolgotrajna.

Tako si lahko prinesete tudi tablice ali prenosnike, da bo lažje prepisovati naslove na razglednice. Vsaj meni je ekran na mobilniku nekoliko preskromih dimenzij, čeprav ga komaj stlačim v hlačni žep.

Pozdravljeni, uporabniki_ce Facebooka lepo vabljeni_e v pravkar ustvarjeno skupino Postcrossing Slovenija. Pa naj bo za deljenje kake informacije glede dogodka ali pa za izmenjevanje izkušenj kasneje. :blush: Skupina je javno vidna in jo najdete. Tu je še povezava: Postcrossing Slovenija | Facebook

Super ideja! 3. junija sem na dopustu, tako da na srečanje žal ne bom mogla priti, bi pa imela razglednice (10-20), če jih bo mogoče dobiti tudi po kašni drugi poti.

Lep pozdrav,
Anja (postcrossing Materialka)

Kuuuul! Mene tam ni in bom zato tam težko kaj objavljal.
Zadnja novica je, da nam je pripravljalni odbor razstave Fimera#14 omogočil razstavljati v tekmovalnem razredu C.
Na portalu Filatelistične zveze Slovenije je tudi spletna stran razstave Fimera#14. Tam je dosgljiv pravilnik in prijavnica. Pravilnik na 2. in 3. strani opisuje pogoje sodelovanja v tekmovalnem razredu C.
Na voljo imamo do največ 10 oken. Torej tudi toliko zbirk.
Jaz eno zbirko zagotovo pripravim. Mnenja sem, da bo to dobra promocija za naše dopisovanje prek portala Postcrossing. Kot komisar omenjene razstave bom seveda izključen iz tekmovanja.
Poziv torej vsem, da pripravijo iz svojih prejetih in /ali poslanih razglednic eno majhno razstavno zbirko po načelu Moj Postcrossing. Lahko so seveda tudi druge in drugačne zgodbe. In seveda ne nujno samo razglednice.

Živijo!

Jaz tudi z veseljem pridem, imela bi tudi kakih 20 razglednic.
Lp,
Karmen

Ojla :slightly_smiling_face:
20 razglednic zagotovo.
Hvala!
Lp Alenka

Zdravo,

hvala za vabilo, se že veselim srečanja. Zanimam se tudi za nakup 10 meet-up razglednic.

Lep pozdrav,

Grega (Regy_Lou)

Dobra novica!
Ekipi, ki zavzeto pripravlja naše srečanje, sta se prudružili dve članici. To sta Karmen (karmen99) in Mateja (cukcuk). Seveda sta obe več kot dobrodošli v ekipi. Tako smo sedaj že štirje.

Obe sta še študentki, za povrh si življenske izkušnje pridobivata tudi z delom ob študiju. Kljub temu sta nama z Janezom nesebično ponudile pomoč pri pripravi našega prvega srečanja.

Obema se prisrčno zahvaljujem za ponujeno pomoč. Res bodo precej razbremenile tako mene kot Janeza. Tudi jaz sem ob pripravi našega srrečanja še s čem zaposlen, Janez pa pomaga na daljavo, kolikor le more.

Skrbeli bosta za zbiranje prijav in naročil razglednic in potencialnih maksimum kart.
Tako vam bosta na prijave in vprašanja odgovarjali tako prek našega e naslova kot tudi na forumu ter na Facebook portalu, kjer je Karmen naredila našo postcrossing skupino.

Seveda se bom z novicami po potrebi oglašal še tudi jaz.

Vsi štirje se res veselimo našega srečanja. Ob tem pa pridno nabiramo izkušnje z organizacijo tega našega dogodka. Predlogi in pobude so seveda vedno dobrodošle.

Srečno vsem do naslednje novice.

Robert

“Plakat vabilo” delite ga s še kakšnim navdušenim postcrosserjem! :wink: :sunflower:

1 Like

Pozdravljeni še v mojem imenu!
Rada bi samo sporočila, da so sedaj vse prijave tu na forumu tudi zabeležena, torej tudi vaše Karmen @CandiedLemon, Alenka @samhna in Grega (Regy_Lou), čeprav nismo posebej odgovorili na vaš reply. S Karmen dnevno slediva forumu in sporočilom na mailu, tako da so prijave zabeležene sproti.
Lp
Mateja (cukcuk)