Postzegels - PostNL. topic 2023

Ik weet dat het hier eigenlijk niet hoort maar ik denk dat het wel voor ons allemaal belangrijk is.

oplichters hebben een nieuwe manier om aan je bankgegevens te komen. Als je dit soort kaartjes krijgt vertrouw het dan niet en contact Postnl. Vooral NIET betalen!!

Hee, die heb ik van de week gekregen!

@Winkey en @FeNa , dit is geen spam .
Je kunt inloggen bij Post. NL en dan zie je meer gegevens .

https://portokosten.postnl.nl/#/welkom

Ik heb deze kaarten ook wel eens ontvangen en dan zie je de afbeelding van de envelop of kaart .
Deze kaart / envelop is wel bezorgd bij jou .
De afzender heeft haar / zijn naam niet vermeld .

Die kreeg ik dus niet te zien. Hij kreeg hem niet geladen. Ik heb geen idee om welk poststuk het gaat.

Klopt. Het bleek, na contact, ook een nep kaartje te zijn. Omdat we veel post versturen zijn wij denk ik er eerder toe geneigd dit te betalen, vandaar dat ik het ook aan jullie wil melden. Ik was er ook bijna voor gegaan, maar ik was verbaasd dat het deze keer niet met postzegels kon worden betaald. Dus wees gewaarschuwd

1 Like

Natuurlijk kun jij deze kaarten melden als " phishing " als het lijkt op " phishing " :thinking:

Klopt, ik had het hier toevallig gister nog over met een collega. Oplichters versturen deze kaartjes nu ook, en je bent sowieso nooit verplicht ze te betalen. Deze krijg je namelijk ook als jij post krijgt van iemand die niet genoeg geplakt heeft. Ik heb er nog nooit eentje betaald

Ben even nieuwsgierig. Deze vraag is misschien al wel eens gesteld, maar ik weet niet hoe ik dat nu nog terug kan zoeken op het nieuwe/ oude forum.

Ik stuur vaak die kaartjes uit gratis postsets van PostNL collectclub als een soort Maxicards. Dan plak ik de matchende postzegel dus aan de voorkant en gewoon nog Internationaal 1 op de achterkant, aangezien je niet aan de voorkant van de kaart hoort te frankeren. Ook plak ik soms wel eens 2X NL1 op een kaart als ik postzegels heb die bij de wensen van een ontvanger passen. Nu heb ik een profiel gekregen waarbij ik zo’n “maxicard” wil sturen, omdat het goed bij de wensen past, maar ik heb ook nog een leuke NL1 zegel die ze denk ik mooi zou vinden. Maar ik dacht bij mezelf, ik ga toch geen 2,73 EUR op een ansichtkaart plakken? Mijn vraag is dus: verwerkt PostNL de kaart wel als ik gewoon 1X NL1 op de voorkant plak en 1X NL1 op de achterkant? Ik weet dat het niet hoort, maar ben gewoon benieuwd. Er zitten dan immers wel voldoende postzegels op.

Weet iemand dit?

Ik frankeer gewoon wel aan de voorkant en plak niet extra aan de achterkant. soms een gebruikte postzegel of soms een ouder gulden postzegel. En ze komen aan :wink:

Ik heb ook wel eens kaarten op deze manier verzonden om inderdaad een leuke maxi kaart te versturen .( Nederland en Internationaal )
Ik heb Post. NL gevraagd of de zegel op de voorkant van de kaart mag worden geplakt , het antwoord was : " Nee " .
N.a.v. het antwoord heb ik de bijpassende postzegel op de voorkant geplakt ( zelfs met lijm ) en een " normale " zegel " met waarde 1 op de achterkant geplakt .
I
De kaarten zijn wel bezorgd maar de mooie zegels , geplakt op de voorkant , zijn " verdwenen " tijdens het verzenden .
Of dit nu door de sorteermachines komt , geen idee.
Ik heb ook afbeeldingen ontvangen van de personen die de kaart hebben ontvangen .
De zegels , geplakt op de voorkant zijn inderdaad verdwenen .

Ik probeer het niet weer . ( Of ik verzend de kaart in een envelop naar de echte maxi- kaart liefhebbers . )

Bedankt voor jullie antwoord. Ik ga het wel gewoon proberen. Hoop wel dat de postzegel erop blijft zitten. Ik heb nog niet eerder bericht gehad dat de postzegel was verdwenen. Wel zelf een keer een maxicard gehad waar de postzegel van de voorkant af was. Op de foto stond hij nog wel.

Even afreageren,
Zo kwam vandaag de post binnen:

Gevouwen en gescheurd :pensive::triumph:

@Winkey wat een afknapper. Nee, daar word je niet blij van. Balen joh.

Ik heb op het werk en privé al gemerkt dat Postnl er nu weer vaker 2 dagen over doet om een brief of kaart binnen NL te bezorgen, dat belooft wat met de kerstpost. Dus mijn verjaardagskaart voor een jarige over 2 dagen vandaag maar in de brievenbus gegooid.
Gek genoeg vandaag ook een kaartje uit de USA ontvangen die er maar 5 dagen over had gedaan. Dat is dan weer heel snel.

1 Like

Helaas heb ik gemerkt dat Postnl de eigen kerstpostzegels van 2010 niet herkent. Nu ontvang ik dus soms kaarten met deze kerstzegels en vervolgens een schriftelijk bericht van Postnl dat zij willen dat ik de boete betaal, omdat zij de kaarten toch hebben bezorgd. Zo jammer.

Pas op he, met die berichten. Het is niet altijd PostNL. Willen ze dat je digitaal betaald? Ik zoutachtige even contact met ze opnemen hier over

Ja, ik zou het digitaal kunnen betalen en het is echt Postnl want ik kon foto’s zien van de enveloppen waar het om ging. De kaart meldt geen plek waar je bezwaar kunt maken of iets dergelijks.

1 Like

volgens mij ben je niet verplicht tot betalen.

Heb je dat gemeld? Want die horen ze toch gewoon te erkennen?

Dus dit was het probleem…

2 Likes