PostNL NEDERLAND 2024 - Postzegels (Stamps) - actuele prijzen, informatie en vragen

Jammer dat het niet met slechts 5 cent omhoog gaat, 10 cent in 1 keer is best veel, maar idd begrijpelijk. Tijd om internationale postzegels in te slaan, zeker via postzegels met korting, want dan krijg je extra korting haha. Niet dat ik niet allang meer dan genoeg postzegels heb… moet nu wel mijn oude zegel combinaties gauw opmaken.

1 Like

Hallo, hier een vraag van een beginnende postcrosser over postzegels.
Ik verstuur tot nu toe kaarten met alleen van die saaie internationale zegels.
Ik lees op het forum over het bijplakken van postzegels. Maar hoe werkt dat dan? Mag je dus toch wel ook ‘gewone’ (binnenlandse) zegels plakken?
Maar hoe weet ik dan hoeveel ik moet bijplakken?
Hopelijk is mijn vraag een beetje duidelijk.
Groeten,
— Bert

Zolang je maar 1,65 euro aan zegels plakt naar het buitenland is het goed.
Omdat er niet zoveel internationele zegels zijn (via collectclub zijn er wel een aantal te koop), gebruik ik vaak een NL1 zegel met daarbij wat oudere zegels twv 64 cent.
Die kan je bijvoorbeeld op marktplaats kopen.
Een andere mogelijkheid is via postzegelsmetkorting. Die bieden combinaties aan met de juiste waarde.
Bijplakzegels zijn zegels met een waarde van 2, 3 of 5 cent. Door die te gebruiken is er goed te combineren tot de juiste waarde.
Je mag alle zegels waar een waarde in euro centen of de aanduiding NL1, Internationaal, December op staat gebruiken.

Aangezien het oude topic gesloten is, deel ik graag nog een keer de twee sites die ik gebruik om postzegels in te slaan. Beiden goedkoper dan direct bij PostNL.

Postzegels met korting (https://www.postzegelsmetkorting.nl), daar kun je setjes internationale postzegels kopen en de ‘internationaal 1’ zegels.
Zelf bestel ik daar meestal de ‘Internationaal 1’ zegels en in de opmerkingen zet ik dan ‘graag verschillende zegels, Wereld 1 en Europa 1 ook welkom’ en dan komt er meestal een leuke set.
Bestel je er setjes, dan krijg je een zakje met instructies, priority stickers en losse eurozegels. Die zegels moet je samen op je kaart plakken tot je het huidige tarief haalt.

FQ Stamps (https://www.fqstamps.nl), gericht op de verzamelaar, een iets moeilijkere website om je weg in te vinden. Linksonder zit een zoekveld, soms hebben ze de oude Postcrossing zegels (2011 en 2016), dus check dat even. Anders kies ik links de frankeerzegels en dan zoek ik naar eurozegels internationaal. Op dit moment kun je nog zegels internationaal 1 vinden voor 1,55 of minder per stuk.
Je kunt hier kiezen bij het afrekenen: gewoon bestellen en dan krijg je een setje oude postzegels cadeau, of gebruik kortingscode ‘korting’ voor 8% korting op je bestelling (maar dan krijg je geen extra zegels).

Je kunt ook op marktplaats op zoek gaan naar postzegels of zelf je oude zegels gebruiken. Zolang het maar eurozegels zijn en ze samen tot het huidige frankeertarief komen.

NB bij postzegels met een waarde zoals 44+19 is die zegel 44 eurocent waard, de +19 betekent dat bij de aanschaf 19 cent naar een goed doel is gegaan (kinderpostzegels).

5 Likes

Zelf heb ik de combinatie 2 x 0,39 + 3 x 0,29 gevonden, dan heb je helemaal geen bijplakzegels meer nodig.

Recentelijk heb ik ook de combinatie 1 x 0,77 + 2 x 0,44 gevonden, komt ook perfect uit op 1,65

1 Like

Zie artikel: Nu snap ik waarom er de laatste tijd zo opvallend veel post niet bij mij aankomt.

Alleen al in de afgelopen weken: Twee brieven naar mij uit Duitsland en een uit Zwitserland, een kaart uit Frankrijk en een kaart uit Taiwan zijn nooit bij mij bezorgd. Twee ervan waren nota bene wel gewoon in de scans van de PostNL app te zien. Alleen het laatste stukje van de route naar mijn brievenbus wisten ze blijkbaar toch niet te vinden. Frustrerend, maar niets aan te doen, lijkt me.

Herkent iemand dit, eventueel ook uit andere delen van Nederland?

1 Like

@IrisHoux Had hier over gelezen inderdaad, wat een onprofessioneel gedoe weer bij PostNL. Ik woon zelf in het puntje van Zuid-Holland, vlakbij de grens met Noord-Brabant en Gelderland, en ik heb hier geen last van. Ik denk dat wij onder het sorteercentrum in Nieuwegein vallen.

Ik woon op het platteland en ik heb wel meegemaakt dat in vakantietijd de post soms wekenlang niet wordt bezorgd (het staat dan inderdaad wel in de app). Hele straat een klacht ingediend maar dit hielp niets.

Ik hoop dat de situatie snel verbetert voor je!

2 Likes

Hele weken zelfs helemaal geen post? Djiez, dat is wel heel erg. Fijn dat je daar nu in elk geval geen last van hebt! Ik hoop dat het hier ook snel oplost. Maar ja, als ze gewoon geen personeel kunnen krijgen, dan zal het nog wel even duren.
Baal er wel van, ook voor de mensen die mij iets toesturen. Een Duitse mevrouw heeft me, toen de eerste enveloppe met 3 kaarten niet aankwam, nog een keer een enveloppe met (weer 3!) kaarten gestuurd, en wat denk je? Weer niet aangekomen… Vind dat zo vervelend voor haar.

Ben benieuwd of ik straks, als het een keer een beetje opgelost is, in één keer een berg post krijg met al die verdwenen stukken tegelijk. LOL.

Ik kreeg vandaag een kwaliteits controle kaart van PostNL in de bus, had ik nog nooit van gehoord! Jullie wel?

Ironisch genoeg doet de url voor vragen over de kwaliteitscontrole het dan weer niet… :person_shrugging:

1 Like

@qrulez Nog nooit gezien! Is vast een zeldzaam collector’s item :wink:

@qrulez, ik heb het ook nog nooit ontvangen.
Maar ik vond deze informatie

Kwaliteitscontrole kaart

Geen zorgen :wink: .

Ik gebruik ook Postzegels met korting, ik heb een combinatie van 2x € 0,44 + 2x € 0,39 voor Internationaal. Op zich mooi of aparte zegels, wat leuk is… maar ze nemen wel erg veel plaats om mijn kaart.

Hoe gaan jullie daar mee om? Kan ik bij een bestelling kleine formaat zegels vragen? Of een combinatie die minder zegels inhoud?

1 Like

Ik gebruik dezelfde combinatie, 2x € 0,44 + 2x € 0,39. Op sommige kaarten neemt dat inderdaad teveel ruimte in, dan gebruik ik internationale zegels waar je er maar één van nodig hebt.

Ik gebruik dan een envelop en plak een gebruikte postzegel op de kaart

1 Like

Ik plak altijd of meestal eerst de postzegels.
Ook 2x44 2x39.
Maar laatst had ik nog zegels van 75 en 77. Dan 1x77 2x44 met aanvulling van 2ct.

Bij NL1 plak ik bij 2x29ct en 2x3ct.
Er bestaan ook decemberzegels van 27ct 34ct.

Als ik richting Duitsland ga post ik vaak in Duitsland. Zelfs kaarten naar Nederland kun je 6ct goedkoper in Duitsland posten dan hier.
Nationaal tarief: NL 1.01 DE 0.70
Internationaal tarief: NL 1.65 DE 0.95

Bestellen bij DeutschePost kan, maar wordt uitsluitend naar een Duits adres gestuurd.
Dat kan ook het postkantoor zijn waar je (on)egelmatig komt. Dat heb ik 1x gedaan. Maar je moet je bestelling dan wel gegarandeerd gaan ophalen. Als er iets tussen komt en je bent te laat gaat het retour afzender.

Binnenlandse zegels gaan naar €1,09 en internationaal naar €1,75

Jammer dat nu mijn plak strategie van een Nederland 1 zegel plus een oude €0,65 niet meer werkt.

Bedankt @menzo2003,

Helaas, maar dit was te verwachten. :scream:

Dan wordt het dus helemaal interessant om vanuit DE te gaan verzenden als je daar in de buurt bent.
Helaas woon ik in echt een paar uur rijden vanaf de Duitse grens, maar voor mij zeker 't overwegen waardt als ik in die richting met vakantie ga …
& wat meer sturen met december zegels want dan kan je 2 zegels op envelop plakken voor buitenland (voor zover ik me nog kan herinneren van vorige jaren)

Poeh ik vind het nu wel echt heel prijzig worden om naar het buitenland te versturen. :money_with_wings:

Dat lijkt me geen goed idee, tenminste niet om te besparen:

Tarief 2 kerstzegels (2023) = 2 x € 0,96 = € 1,92
Tarief 1 x internationaal (2023) = € 1,65

Tot 50 gram (ipv 20 gram) versturen is wél voordeliger met 2 kerstzegels.

1 Like