Kartpostalları genellikle nereden temin ediyorsunuz?

Türkiye’de maalesef kartpostal kültürü gelişmediği için bulmak zor olabiliyor. O yüzden aldığınız yerleri yazarsanız birbirimize yardımcı olabiliriz .

1 Like

Ben de bu konuda çok zorlanıyorum kartpostalkutusu ve booktasarım sitelerinden ya da kırtasiyelerden buluyorum onun dışında Kızılaydan alıyorum gittikçe.

1 Like

Sahaflarda bulabilirsiniz

Kadıköydeki PTT’nin arkasındaki kırtasiyelerden veya biraz ileride Shoko isimli hediyelik eşya satan dükkan var oradan alıyorum kartpostalları. Pul koleksiyonum suyu çektiği zaman Sirkecideki filateli dükkanına gitmişken yine Sirkeci yokuşunda bulunan kartpostal satan çarşılardan birine girip oradan genelde İstanbul temalı kartlar alıyorum.

3 Likes

Farklı bazı şeyler almak isterseniz, genelde müze mağazaları da satış yapıyor. Gaziantep müze magazasından epey kartpostal, doğaltaş magnetler ve anahtarlıklar aldım daha önce. Ancak şöyle bir dezavantajı var, magnetlerin çoğu kırık geldi kargo poşetine direkt atılıp gönderilmişti diye. Ben arayıp özellikle belirttiğim halde paketleme çok kötüydü. Uğraşmak istemedim sonra. Kartpostalları gerçekten güzeldi yalnız.

2 Likes

Dolap uygulamasında uygun fiyata bulabilirsiniz. Örneğin bugün 20liraya 50 kartpostal aldım. (Kaç yıla bitiririm bilmiyorum :joy:)

1 Like

kadıköy liman kapalı sanırım alt kattaki dükkana taşındıklarından beri uğrayamadım hiç mail attım dönüş de yapmadılar covid dönemi kapalılar diye düşünüyorum :frowning:

Büyükşehirlerde yine bazı yerler bulunuyor. Karantinadan önce birine sorduğumda 5,99 gibi bir fiyat söylediler. Kırtasiyelerde de çok çeşit bulunmuyor.