Eksik pul yapıştırmak

Merhaba, daha önce hiç eksik pul yapıştırıp gönderdiniz mi? Eksik pul derken 6.5tllik gönderinin üzerine sadece 3 tllik pul yapıştırıp kalan 3,5 tlyi gişe memuruna vermekten falan bahsediyorum. Ben genelde tam pul ücretini yapıştırıp ya da hiçbir şey yapıştırmayıp öyle teslim ediyorlar onlar genelde yapıştırıyorlar.

Elimde 10’dan fazla sayıda 3tllik pul var ama bunları kartların üstüne yapıştıramıyorum çünkü hem pullar çok büyük hem de kartlara 3tl + 3 tl ve 50 kuruşluk pul yapıştırmam gerekiyor kartta yer kalmıyor. Mesela gezegen konulu bir kartpostala sadece gezegenler serisinin 3 tllik pulunu yapıştırıp geri kalanını memura bozuk olarak teslim etmek istesem bunu yapabilir miyim? Nette yapabileceğim yazıyor makine gibi bir şeyden geçiyormuş ama bizim PTT geçirmiyor rastgele her yerine pul yapıştırıp kartın üzerindeki yazıları kapatıyorlar. Küçük bir mahalledeki PTT şubesinde işlemleri mi yapıyorum diye mi olmuyor sizce? Siz yapabiliyorsanız bana söylerseniz sevinirim en azından büyük bir şubeye giderim bu pulları bitirmek için.

1 Like

Daha bu gün böyle gönderdim. Sıkıntı çıkmıyor.

1 Like

Merhaba,

Aynı şekilde elimdeki pullardan güzel bir şeyler yapıştırıp, kalan kısmı nakit olarak veriyorum ama kartpostalda mutlaka pul için yeterince alan bırakıyorum.
Yer kalmadıysa pul eklemeyin diye belirtiyorum. Yoğunluk bile olsa kartları tamamlamalarını bekleyip öyle ayrılıyorum.
Her şube hatta her çalışan kendi kafasına göre davranıyor biraz aslında.

Ayrıca, kartpostal için 4,50tl mi ödüyorsunuz, 6,50tl mi?

Merhaba kartpostalın üzerine
“ many greetings from Ankara. Best wishes. SiM_”
Yazdığım da 4.5 tl ödüyorum.
Ama çok uzun yazdığım da 6.5 tl ödüyorum.

Bana ptt memuru kartın üzerine kısa yazarsam 4.5 tl ödeyebileceğimi söyledi. Bu yüzden üstte belirttiğim gibi yazıyorum.

Ben genelde uzun yazdığım için 6.5 ödüyorum hiç 4.5 tlye göndermeyi denemedim.

Zarfı da 6,5tlye gönderiyorlar, zarfla göndermenize itiraz etmezse alıcı o şekilde de gönderebilirsiniz birkaç tane, pullarınızı bitirmek için üzerine iki tane yapıştırısınız belki. Fikir tabi :slight_smile:

1 Like

Evet üç cümleyi geçince haberleşme aracı haline geldiğinden 6,5tl alıyorlar. Cümleleri uzun yazmak mantıklı olur herhalde daha önce de forumda konuşmuştuk bir arkadaşla. Benim gönderdiğim postane şimdiye kadar 4,5tl aldı, ama başka bir şubeden teslim etmek zorunda kaldım bir defa, 6,5tl diyince göndermedim oradan.

1 Like

Yazdığımız cümle sayısı kartın ağırlığını falan değiştirmiyor. Cümle sayısına göre ücretin değişmesi tam saçmalık! Dünyada başka ülkede böyle bir aptallık var mı acaba?

3 Likes

Sadece ağırlığa bağlı olsa keşke, bazı şeyleri anlamak zor, çok saçma gerçekten ama…

1 Like

PTT çalışanlarının hiçbirinin bence ücret tarifesi hakkında bilgisi yok ondan kaynaklanıyor bu saçma sapan ücret alımları falan. 3 tllik pul yapıştırıp geri kalan 3,5 tlyi bozuk para olarak verdiğimde bana uzaylı görmüş gibi bakmasının sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum ne yapacakları konusunda fikirleri yok.

4 Likes

Ulustaki ptt şubesindeki görevli kartpostal gönderdikten sonra makbuz basıyor. Ben ilk defa orada gördüm. Bir de orası Ankara’nın en sıkıntılı pttsi. Görevli göndermemek için kırk takla atıyor.

1 Like

Bütün çalışanların eli ayağı birbirine dolanıyor, hayalet görmüş gibi sağa sola kaçıyorlar kartpostal diyince…
https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Gonderi/Gonderi.aspx
Burada bütün tarifeler ve ücretler belirtilmiş, itiraz ederlerse açıp göstermek lazım…

3 Likes

Benzetmenize kahkaha attım :joy:

2 Likes

O kadar haklısınız ki bir yerden kartpostal satın almak istediğimde bile insanlar tuhaf bir şekilde bakıyor ve ptt çalışanları gerçekten her şubede farklılık gösteren fiyatlarla sinirlerimizi bozmaya yetiyor neyse ki ben hep gittiğim şubeden 4,5 tl’ye gönderiyorum ve itiraz ettikleri zaman hep bu fiyata gönderiyorum diyorum problem olmuyor.

2 Likes

Genelde kartpostal var mı diye sorunca varsa bile yok diyorlar :))
Sürekli gönderdiğim yerden gönderiyorum ben de, biraz aşina olunca normal davranmaya başlıyorlar.

2 Likes